În Arabia Saudită s-a deschis o cafenea unde este permis accesul cu câini

Foto: mamaplus.md
0

Odată cu deschiderea unei cafenele care permite accesul câinilor, proprietarii de câini din Arabia Saudită pot savura o ceaşcă de cafea alături de însoţitorul lor canin, o premieră în acest regat ultraconservator, informează AFP.

Cafeneaua denumită “Barking Lot”, a fost deschisă în luna iunie în oraşul de coastă Khobar (est), şi a devenit  o încântare pentru iubitorii de animale într-o ţară în care puţine zone în aer liber sunt accesibile câinilor.

De altfel, prezenţa acestora este de obicei interzisă în spaţiile publice, iar câinii sunt consideraţi impuri în religia islamică, spre deosebire de pisici.

Din acest punct de vedere, poliţia locală religioasă a regatului, în trecut responsabilă cu aplicarea segregării sexuale, ale cărei puteri au fost între timp drastic reduse, a interzis plimbările cu câini, argumentând că bărbaţii au profitat de aceste momente pentru a face avansuri femeilor şi inoportuna familiile.

În ceea ce priveşte această interdicţie, a fost încălcată pe scară largă în ţară, iar animalele de companie sunt din ce în ce mai vizibile în exterior.

Adăposturi pentru animale au apărut în mai multe oraşe, iar adoptarea animalelor fără stăpân a devenit mai populară în acest regat, care se modernizează la anumite niveluri în cadrul planului “Vision 2030” al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

În acest sens, Dalal Ahmed, proprietara kuweitiană a cafenelei, povesteşte că a venit cu ideea unui astfel de loc în timpul unei vizite anterioare în Arabia Saudită.

“Am venit în Arabia Saudită cu câinele meu, dar nu am putu să mă plimb cu el pe plajă”, a explicat ea pentru AFP. “Am fost foarte tristă şi am decis să ajut deschizând o cafenea pentru persoanele cu câini şi nu numai”, a adăugat ea.

Din punct de vedere al animalelor, cafeneaua oferă şi un serviciu de toaletare a câinilor.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close