În ce fel, TikTok vrea să concureze cu Spotify ?

De Jurnalul Național Actuale Companii 185 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
TikTok Music este serviciul de streaming pentru muzică al chinezilor de la TikTok

În plus, TikTok vrea să ajungă și mai sus, motiv pentru care a anunțat că are de gând să lanseze propriul serviciu de streaming pentru muzică. În acest mod, compania deținută de chinezi dorește să depășească giganți cu experiență în domeniu precum Apple Music sau Spotify.

În prezent, TikTok Music este valabil deja în țări precum Brazilia și Indonezia, însă pentru a-l accesa este nevoie de un abonament. Compania îi anunță pe utilizatorii aplicației TikTok că își pot sincroniza acest cont cu TikTok Music și că vor putea asculta, descărca și partaja melodiile disponibile în cadrul noului serviciu.

Serviciul de streaming de la TikTok nu se diferențiază de restul aplicațiilor de acest fel

În contextul funcţionării, este asemănător altor platforme de streaming, TikTok Music oferă funcții personalizate de descoperire a muzicii, afișarea în timp real a versurilor melodiilor și permite utilizatorilor să colaboreze la crearea de liste de redare.

În plus, serviciul oferă o funcție de recunoaștere a melodiilor care amintește de Shazam. Mai mult, TikTok Music încorporează diverse funcționalități sociale, cum ar fi opțiunea de a comenta muzica.

TikTok a semnat deja contracte importante cu mai multe case de discuri

Practic, compania chineză a încheiat contracte cu mai multe case de discuri, cum ar fi Universal Music Group, Warner Music Group și Sony Music, acordând acces la cataloagele acestora.

Pentru viitor, deși TikTok nu a dezvăluit un calendar specific pentru extinderea serviciului, rămâne incert când TikTok Music va deveni accesibil dincolo de cele două țări în care a fost introdus.

Majoritatea americanilor văd TikTok ca pe o amenințare la adresa securității

Din pinct de vedere procentual, aproape 60% dintre americani consideră că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale în Statele Unite, în condițiile în care aplicația de socializare deținută de chinezi se confruntă cu o atenție sporită din partea legiuitorilor și a publicului cu privire la practicile sale de utilizare a datelor, potrivit unui nou sondaj realizat de Pew Research Center.

Aşadar, dintre cei 5.100 de adulți americani intervievați la mijlocul lunii mai – la scurt timp după ce guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, a promulgat un proiect de lege care interzice TikTok în acest stat – 59% au declarat că văd TikTok ca pe o amenințare majoră sau minoră la adresa securității naționale a SUA, în timp ce 17% dintre respondenți au spus că platforma nu este o amenințare; 23% nu erau siguri, potrivit sondajului.

În plus, respondenții republicani și cei cu înclinații republicane au fost puțin mai predispuși să considere aplicația de clipuri video de scurtă durată o amenințare, întrucât șapte din 10 au văzut TikTok ca pe o amenințare, dar cinci din 10 respondenți democrați sau cu înclinații democrate și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la aplicație; republicanii au fost, de asemenea, mai îngrijorați de modul în care TikTok utilizează datele pe care le colectează de la utilizatori.

Sursa – www.capital.ro

TAGGED: ,