În China, Elon Musk vorbește despre „vehicule inteligente în rețea”

De Jurnalul Național Actuale Externe 217 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
China reprezintă jumătate din vânzările globale de vehicule electrice și este locul primei fabrici Tesla din afara Statelor Unite.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, s-a întâlnit cu miniștrii de top din China pentru a discuta despre dezvoltarea vehiculelor electrice și „inteligente în rețea”, precum și despre extinderea operațiunilor producătorului auto în națiunea comunistă.

Mercurialul magnat american, unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, se află la prima sa călătorie în China în mai bine de trei ani. El sa întâlnit miercuri cu ministrul Comerțului Wang Wentao și a lăudat „vitalitatea și potențialul dezvoltării Chinei”, potrivit unui raport al ministerului.

Musk „și-a exprimat deplina încredere în piața chineză și a fost dispus să continue să aprofundeze cooperarea reciproc avantajoasă”, a spus ministerul. „Relațiile China-SUA nu sunt un joc cu sumă zero”, a spus Musk, citat de acesta.

China reprezintă jumătate din vânzările de vehicule electrice din lume și este locul primei fabrici Tesla din afara Statelor Unite.

Tesla a deschis prima fabrică de mașini deținută în totalitate străină din China în 2019, după ce Beijingul a relaxat restricțiile de proprietate pentru a crește concurența și a accelera dezvoltarea industriei.

Într-o altă întâlnire, Musk „a făcut un schimb de opinii cu privire la dezvoltarea vehiculelor cu energie nouă și a vehiculelor inteligente în rețea” cu ministrul industriei Jin Zhuanglong, a declarat ministerul său pe site-ul său.

Declarația îl cita pe Musk spunând că Tesla este dispusă să-și extindă afacerile în China și „se opune decuplării”, o referire la temerile că lumea s-ar putea împărți în mai multe piețe cu produse incompatibile.

Musk este, de asemenea, proprietarul majoritar al platformei de socializare Twitter, accesul la care este blocat în China de filtrele de internet ale Partidului Comunist de guvernământ.

Revigorează interesul investitorilor

Musk s-a alăturat unei serii de directori generali de la companii globale, inclusiv Apple Inc, care s-au întâlnit cu oficiali ai cabinetului sau cu premierul Li Qiang, principalul oficial economic al Chinei, în timpul vizitelor la cea de-a doua cea mai mare economie a lumii în acest an, după ridicarea controalelor pandemiei care blocau majoritatea călătoriilor. in tara.

Partidul Comunist încearcă să revigoreze interesul investitorilor pentru încetinirea economiei Chinei și să liniștească companiile zguduite de represiunile anti-monopol și de securitate a datelor, raidurile asupra firmelor de consultanță și tensiunile politice și militare dintre SUA și China.

Marți, ministrul de externe Qin Gang i-a spus lui Musk că China va „promova neclintit deschiderea la nivel înalt” și va crea un „mediu de afaceri orientat spre piață, bazat pe lege și internaționalizat”, potrivit unei declarații guvernamentale.

„Dezvoltarea Chinei este o oportunitate pentru lume”, se spune.

Li a transmis un mesaj similar de reasigurare în cadrul întâlnirilor din martie cu directorii executivi Tim Cook de la Apple, Albert Bourla de la Pfizer, Jakob Stausholm de la Rio Tinto și Toshiaki Higashihara de la Hitachi.

„Ulându-se unul la altul”

Între timp, CEO-ul celei mai mari bănci din SUA a spus că disputele Beijingului și Washingtonului privind securitatea și problemele de comerț liber și echitabil sunt toate „rezolvabile” și el favorizează „reducerea riscurilor” Est-Vest, mai degrabă decât decuplarea.

CEO-ul JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, a declarat miercuri că SUA și China trebuie să aibă „un angajament real” pentru a-și rezolva problemele complicate de securitate și comerț.

„Nu veți remedia aceste lucruri dacă stați de-a lungul Pacificului și vă strigați unul la altul”, a spus Dimon, răspunzând la o întrebare despre decuplarea chino-americane la un Summit JPMorgan Global China de trei zile de la Shanghai.

„Îmi place faptul că Janet Yellen, secretarul Trezoreriei; președintele (Joe) Biden; consilierul pentru securitate națională; și secretarul de stat au vorbit despre reducerea riscului”, a spus el. „Să nu încercăm să ne decuplăm. Să nu încercăm să rănim China, poporul chinez”.

Dimon se află la prima sa vizită în China de când a glumit în 2021 că JPMorgan va supraviețui Partidului Comunist din China, stârnind indignare în China și determinându-l să-și exprime regretul.

Sursa – www.aljazeera.com