În Germania, femeile vor avea o prezenţă mai importantă în Consiliile de Administraţie ale companiilor listate

107

Miercuri 6 ianuarie, guvernul de la Berlin a aprobat legislaţia care forţează companiile mai mari listate să aibă cel puţin o femeie în Consiliile lor de Administraţie, după ani de dezbateri privind această măsură, transmite Reuters.

Această lege se bazează pe o reglementare introdusă în 2015, conform căreia 30% din membrii Consiliilor de Supervizare trebuie să fie femei, şi se va aplica companiilor listate care au mai mult de trei membri în Consiliul de Administraţie. Analiştii estimează că decizia va avea un impact modest, deoarece şi Consiliile de Administraţie mai mari vor fi, de asemenea, obligate să includă doar o femeie.

Măsura a fost de mult timp cerută de partidul de centru-stânga (SPD), dar partidul cancelarului Angela Merkel (CDU) s-a opus o perioadă îndelungată unei astfel de decizii. Totuşi, Angela Merkel şi-a exprimat frustrarea că firmele fac prea lent progrese în numirea liderilor femei.

„Această lege este o piatră de hotar pentru ca mai multe femei să fie în funcţii de conducere. Ani de zile nu s-au făcut modificări în mod voluntar, iar progresele sunt foarte lente”, a afirmat Franziska Giffey, ministrul german al Familiei, membru SPD.

În prezent, noua lege va afecta aproximativ 70 de companii, din care aproximativ 30 nu au nicio femeie în Consiliile lor de Administraţie, se arată într-un comunicat comun al Ministerului Justiţiei şi al Ministerului Familiei.

Procentul femeilor în Consiliile de Supervizare a depăşit pragul de 30% în 2017, şi se situa la 35,2% în noiembrie 2020. În Consiliile de Administraţie ale celor mai mari 100 de companii listate, doar 11,5% din poziţii sunt ocupate de femei.

Iar în Consiliile de Supervizare ale companiilor deţinute de Guvern cu mai mult de doi membri, va trebui să fie cel puţin o femeie, prevede legea.

Institutul de cercetare economică DIW apreciază că impactul noii legislaţii va fi limitat.

„Nu va schimba imediat nivelul minim de participare al femeilor în Consiliile de Administraţie deoarece se aplică la prea puţine companii”, a declarat pentru publicaţia Rheinische Post Katharina Wrohlich, de la DIW.

În contextul celor mai mari companii europene, femeile reprezintă o treime din Consiliile executive, dar puţine au roluri de conducere, conform unui studiu publicat anul trecut, iar în topul diversităţii de gen primele locuri sunt ocupate de Norvegia şi Franţa.

Germania, deşi este condusă de o femeie cancelar de aproape 15 ani, se situează sub media europeană în materie de egalitate pe piaţa muncii, conform unui index din 2019 al Institutului european pentru egalitate între bărbaţi şi femei. Femeile câştigă în medie cu 20% mai puţin decât bărbaţii şi nu ocupă decât 15% din posturi în cadrul Consiliilor de Administraţie.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata