În Harghita, pompierii continuă să intervină în comuna Corbu, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor

309

Pompierii militari şi civili harghiteni continuă să intervină şi luni dimineaţă, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor din comuna Corbu, unde zeci de gospodării au fost afectate de ape, potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

În acest fel, se acţionează cu câte un echipaj de pompieri din cadrul fiecărei subunităţi de intervenţie din cadrul ISU Harghita. La faţa locului se află câte un echipaj din cadrul Detaşamentelor de Pompieri Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni şi câte un echipaj din cadrul Gărzilor de Intervenţie Corbu şi Topliţa, cu mai multe autospeciale şi motopompe, alături de pompierii civili de la serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Corbu, Tulgheş, Borsec.

În plus, pentru o coordonare a intervenţiei, la faţa locului, s-a deplasat şi grupa operativă a ISU Harghita.

De altfel, în timpul nopţii, a mers în comuna Corbu şi prefectul judeţului Harghita, Szabo Zsolt.

În contextul extimărilor, potrivit ultimelor date transmise la ISU, în localitatea Capu Corbului au fost inundate şase case şi 39 de curţi, iar în localitatea Corbu apele au intrat în zece curţi şi în două case.

Duminică seara, zece persoane din comuna Corbu şi-au părăsit casele inundate, ele fiind cazate la rude sau vecini, iar una şi-a petrecut noaptea la o pensiune din comună.

Inundaţiile s-au produs în urma unei ploi torenţiale care a dus la ieşirea din matcă a pârâurilor aflate pe raza comunei.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata