În Indonezia, un nou proiect turistic provoacă îngrijorări în legătură cu siguranţa dragonului de Komodo

Foto: descoperă.ro
0 5

După ce o fotografie care arată un dragon de Komodo lângă un şantier de construcţii, Indonezia a declarat marţi că o nouă atracţie turistică în zona Parcului Naţional Komodo nu ameninţă şopârlele gigantice, acest lucru a strârnit un val de reacţii negative, relatează dpa.

Pentru aceasta, indonezienii au criticat pe reţelele de socializare proiectul care are o valoare de 6,7 milioane de dolari, şi care se află pe insula Rinca, supranumit „Jurassic Park” de către arhitecţii săi, afirmând că fotografia cu un dragon de Komodo lângă un camion arată efectele negative ale proiectului asupra acestor animale rare.

„Activitatea turistică nu va ameninţa populaţia de dragoni de Komodo din zonă”, a declarat Wiratno, director general în cadrul Ministerul Mediului şi Silviculturii.

„Numărul de dragoni de Komodo care se află în jurul zonei unde au loc lucrările de construcţie este în jur de 15. Unii dintre ei nu evită oamenii”, a mai spus Wiratno.

„Pentru a asigura siguranţa dragonului de Komodo, lucrările de construcţie sunt monitorizate zilnic de cinci până la 10 rangeri”, a afirmat oficialul indonezian.

Dar potrivit lui Wiratno, populaţia şopârlelor gigantice din Parcul Naţional Komodo, care include Rinca, a crescut de la 2.897 în 2008 la 3.022 în 2019.

În acest context, proiectul turistic a declanşat numeroase controverse, activiştii locali şi operatorii de turism susţinând că noua structură ar putea pune în pericol habitatul natural al şopârlelor uriaşe.

Iar în contextul guvernamental, proiectul „Jurassic Park” face parte din eforturile guvernului de la Jakarta de a stimula turismul prin dezvoltarea a 10 noi destinaţii, pentru a arăta că Indonezia are mai mult de oferit în afară de Bali.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata