În oraşul Târgu Mureş se află cu cel mai ciudat brad de Crăciun

De Jurnalul Național Actuale Utile 337 citiri
3 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În prezent, administrația unui mare oraș din România a fost aspru criticată după ce a amplasat bradul de Crăciun în centrul teritoriului, luni, 4 decembrie 2023. Localnicii s-au revoltat când au văzut ce decizie au luat autoritățile politice: „Să plângem sau să râdem?”. E cel mai ciudat pom de sărbători din acest an.

Unde se află cel mai ciudat pom de Crăciun?

În timpul sărbătorilor, Pomii de Crăciun sunt amplasați în centrele marilor orașe din țară şi aduc aminte, de obiceiuri, de spiritul festiv al acestei perioade a anului. Magia sărbătorilor de iarnă este dată și de decorațiunile frumoase, luminițele, steluțele și alte obiecte specifice iernii, toate fiind asigurate de autoritățile locale ale fiecărui municipiu.

Doar că – se pare – nu toată lumea este dornică să celebreze sărbătorile de iarnă în stilul în care ne-am obișnuit. La Târgu Mureș, autoritățile locale au decis să amplaseze un pom de Crăciun mai… deosebit. A fost catalogat ca fiind cel mai ciudat brad de sărbători din România, în iarna 2023-2024.

 Ce este diferit la bradul din Târgu Mureș

Primăria din Târgu Mureș a dispus în sezonul rece 2023-2024 montarea unui pom de Crăciun, în zona Ceasului cu Flori din Piața Trandafirilor, din materialeile textile.

Pe un con de fier, o echipă de muncitori au așezat mai multe bucăți de materiale textile, care în imagini arată ca niște preșuri, la fel ca în realitate de altfel. Pomul ciudat de la Târgu Mureș a fost amplasat în centrul orașului luni, 4 decembrie 2023, și deja mulți localnici se plâng de el.

Cui a aparținut ideea bradului din textile

Bradul din materiale textile de la Târgu Mureș, ce a atras numeroase critici din partea localnicilor, a fost ideea unei organizații civile, care ar fi intenționat să promoveze ideea de unitate ce transcende diferențele individuale, politice, naționale și culturale:

Astfel, „Povestea unui copac infinit începe cu primul pas, al tău! Dacă ne unim visele, indiferent de cultură, naționalitate, concepții şi preconcepții putem aşeza oraşul nostru pe harta lumii în cadrul unui record Guiness. Fii şi tu parte din acest proiect!”.

„Nu mai știu: să plângem sau să râdem?”

Iluminatul festiv din Târgu Mureș a fost inaugurat marți, 5 decembrie 2023, la ora 18:00, potrivit informațiilor recente. Localnicii au criticat intens însă ideea pusă în aplicare de către autoritățile locale, făcând publice comentarii foarte negative:

În opinia sa, ​”Gunoi cât casa, dar e bine că avem în centru brad din preșurile bunicii! O bătaie de joc continuă!”/ „Bradul din pleduri/preșuri – Noua invenție la Târgu Mureș”/ „Simbolul administrației: cârpe și preșur uzate… Nu mai știu: să plângem sau să râdem?”.

Sursa – playtech.ro