În România, pacenții care au trecut prin boală ajung în stare extrem de gravă în unitățile sanitare

De Jurnalul Național Sănătate 163 citiri
3 min citire
Cu toate că numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut semnificativ în România, spitalele se confruntă acum cu o altă problemă. Mai exact, pacenții care au trecut prin boală ajung în stare extrem de gravă în unitățile sanitare.

Prefectul Daniel Ţiclea a vorbit despre situația sanitară din județul Buzău. Acesta trage un semnal de alarmă și susține că deși numărul bolnavilor de COVID-19, internaţi în unităţile sanitare din judeţ, a scăzut simţitor comparativ cu săptămâna trecută, autorităţile atrag atenţia că tot mai mulţi pacienţi care s-au negativat ajung în spitale cu afecţiuni grave.

Într-un interviu acordat pentru news.ro, prefectul judeţului Buzău susține că este nevoie ca secţiile spitalelor din judeţ comasate pentru a face faţă valului mare de bolnavi COVID-19 trebuie să revină cât mai repede la capacitatea iniţială pentru a putea face faţă unui nou val de bolnavi, post-COVID.

Acesta a explicat că până acum numărul bolnavilor cu COVID a scăzut la aproape jumătate față de cum era în urmă cu o săptămână. Mai exact, în momentul de față aproape 270 de persoane sunt internate, însă situația a devenit mai gravă în cazul celor care au trecut prin boală.

În opinia sa, „Numărul bolnavilor COVID internaţi în spitale a scăzut aproape la jumătate faţă de săptămâna trecută. Dacă în urmă cu o săptămână aveam undeva la 500 de bolnavi COVID internaţi, acum sunt undeva la 250-270. Ceea ce trebuie să facem acum este să reechilibrăm spitalele, să repunem secţiile pe amplasamentul lor pentru că au fost secţii comasate pentru a face loc bolnavilor de COVID” , a declarat prefectul judeţului Buzău pentru News.ro.

Val de bolnavi post-covid în spitale

Daniel Ţiclea susține că persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus revin la spital cu afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice. Totodată, el a mai precizat că potrivit informațiilor transmise de unitățile sanitare, aceste afecțiuni apar în urma tratamentul cu anticoagulant.

”Este un val acum de afecţiuni cerebrale, accidente vasculare, hemoragii, afecţiuni cardiace şi urologice în special post-COVID în urma tratamentului cu anticoagulant şi asta am înţeles că ar fi explicaţia de ce apar aceste afecţiuni”, a mai declarat el, pentru sursa citată.

În ceea ce priveşte locurile de Terapie intensivă, în judeţul Buzău, prefectul a precizat că în momentul de față nu există locuri libere pe aceste secţii. Totodată, Daniel Ţiclea, a mai adăugat că există șanse mari ca situaţia să rămână în acest fel cel puţin 2-3 săptămâni.