În România, s-au înregistrat temperaturi extrem de joase în termometre, iar gerul le-a dat tuturor bătăi de cap.

Românii au fost uimiți în momentul în care frigul a pus stăpânire pe țară, mai ales pentru că ultima perioadă a venit cu o vreme destul de blândă. Temperaturi extrem de joase s-au înregistrat în termometre, iar gerul le-a dat tuturor bătăi de cap.

 Ce temperaturi o să se înregistreze

Astfel, în data de 24 ianuarie, s-au înregistrat minus 21 de grade în Târgul Lăpuș, din județul Maramureș, dar și în municipiul Dej din județul Cluj. De asemenea, un strat de zăpadă de peste 2,2 metri s-a așternut la Bâlea Lac, în munții Făgăraș. Între timp, minus 20 de grade au fost în Dumbrăveni, din județul Sibiu.

În următoarele zile, vremea o să fie geroasă. Luni, 24 ianuarie, temperaturile maxime o să ajungă între 8 și 2 grade Celsius, astfel că românii nu o să se bucure de căldură. Cerul o să fie variabil, cu înnorări în regiunile estice și sud-estice, iar temporar o să ningă slab.

De asemenea, vântul o să sufle slab și moderat, însă intensificări o să existe în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, dar și în zona Carpaților Meridionali, în special la altitudini mari. Nici românii care locuiesc în București nu scapă de vremea extrem de capricioasă, frigul făcând ravagii.

Frigul a pus stăpânire pe toată țară

Temperaturile maxime din Capitală o să se înregistreze în jurul valorii de 0 grade Celsius, iar cele minime o să fie între minus 7 grade Celsius și minus 5 grade Celsius, vremea fiind mai rece în zona periurbană, după cum a fost anunțat de ANM.

Trecător o să ningă slab, existând o probabilitate mai mare la finalul intervalului. Mai mult, cerul o să aibă înnorări, iar vântul o să sufle slab și moderat. Din fericire, meteorologii au anunțat că o să existe o încălzire de la mijlocul săptămânii. Mulți abia așteaptă ca vremea să fie mai blândă.

Cum o să fie vremea marți, 25 ianuarie

Ziua de marți, 25 ianuarie, o să vină cu ger în cea mai mare parte a țării, cu precădere în nord, centru și vest, dar și local în majoritatea zonelor pe timpul nopții. Ninsori temporare, în general slabe, au fost anunțate în regiunile sud-estice în prima parte a intervalului și noaptea în jumătatea de nord-vest.

Temperaturile maxime o să se încadreze între minus 8 și 2 grade Celsius, iar cele minime între minus 16 și minus 6 grade Celsius, iar vântul o să sufle slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

 

Frigul o să pună stăpânire și pe Capitală, unde temperatura maximă o să fie în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă între minus 10 grade și minus 8 grade. De asemenea, vântul o să sufle slab și moderat, iar în prima parte a intervalului e posibil să își facă apariția ninsorile slabe.

Între schimb, miercuri, 26 ianuarie, vremea o să fie mai caldă. Temperaturile maxime o să se încadreze între minus 5 și 5 grade Celsius, iar cele minime între minus 8 și minus 1 grad Celsius.

Cerul o să fie parțial noros în Oltenia și Muntenia, iar ninsorile slabe o să apară în zonele montane, în nordul și nord-estul teritoriului și pe spații restrânse în centru și sud-est. Vântul o să sufle slab și moderat și o să existe intensificări în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Ceața o să se formeze izolat.

Temperatura maximă o să fie situată în jurul a 4 grade Celsius în București, în timp ce minima o să fie în jur de minus 6 și minus 3 grade. Vântul o să sufle de la slab până la moderat, iar cerul o să fie de la variabil la parțial noros. Condiții de ceață o să apară pe timpul nopții.

Sursa: Playtech.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata