În România, sute de locuri de muncă disponibile, la o nouă fabrică

De Jurnalul Național Actuale Companii 271 citiri
6 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Vești bune pentru românii care își caută de muncă din noul an! Se deschide o nouă fabrică în la noi în țară, care va asigura sute de locuri de muncă noi.

Se construiește o nouă fabrică în România

Nokian Tyres, o companie cu sediul în Finlanda, anunță planurile de a inaugura o nouă fabrică de anvelope în Oradea, județul Bihor, cu anticiparea generării a peste 350 de locuri de muncă pentru anul viitor. Această expansiune semnificativă reprezintă nu doar o investiție economică semnificativă în regiune, ci și o oportunitate de angajare pentru comunitatea locală.

Ceea ce face această fabrică de anvelope remarcabilă este angajamentul ferm al Nokian Tyres față de sustenabilitate și inovație. Se preconizează că aceasta va fi o unitate industrială exemplară în industria anvelopelor, având în vedere că este proiectată să opereze cu emisii zero de CO2.

Această inițiativă evidențiază atenția sporită acordată mediului înconjurător și se aliniază cu tendințele actuale de responsabilitate socială și ecologică în lumea afacerilor. Prin această mișcare, Nokian Tyres nu doar contribuie la dezvoltarea economică a regiunii, ci și demonstrează că poate realiza performanțe industriale în armonie cu responsabilitatea față de mediu.

Ce locuri de muncă sunt puse la bătaie

Susanna Tusa, Directorul General al companiei, subliniază importanța constituării unei echipe solide pentru gestionarea acestei noi fabrici. În acest sens, compania este în proces de recrutare pentru poziții de conducere, dar și pentru personalul de producție, încurajând pe toți cei interesați să aplice pentru a face parte din această inițiativă.

În contextul financiar, investiția semnificativă de peste 600 de milioane de euro în această nouă fabrică, beneficiind și de un sprijin substanțial din partea statului, subliniază modul în care proiecte de anvergură pot contribui la dezvoltarea economică a țării.

Concret, noua fabrică este proiectată să aibă o capacitate de producție impresionantă de șase milioane de anvelope pe an. Se estimează că primele anvelope vor fi produse în a doua jumătate a anului viitor, iar producția comercială va începe la începutul anului 2025.

Aceste date confirmă atât dimensiunea și ambiția proiectului, cât și angajamentul companiei de a contribui semnificativ la sectorul industrial și economic al țării. În total, este nevoie de peste 350 de angajați.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit și el despre această afacere, pe care o consideră mai mult decât un sprijin pentru țara noastră. Oficialul a evidențiat importanța proiectelor de mare amploare care aduc o contribuție semnificativă la dezvoltarea economiei naționale.

Astfel, „Este o investiţie de peste 600 de milioane (de euro, n.r.), dar din această investiţie, ajutorul de stat este unul consistent, de aproximativ 100 de milioane (de euro, n.r.). Ca atare, este, din punctul meu de vedere, un model de a înţelege modul în care ne putem sprijini reciproc pe proiecte de anvergură.

Avem nevoie de proiecte de anvergură care să aibă o contribuţie substanţială la dezvoltarea economiei noastre”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Grupul Agricola are și el planuri mari

În contextul economic, grupul Agricola, un actor major în industria alimentară, specializat în creșterea păsărilor și producția de carne, ouă, mezeluri și produse gata de consum, explorează posibilitatea construirii unei noi fabrici de produse gata de consum. Investiția estimată pentru acest proiect se situează în jurul sumei de aproximativ 40 de milioane de euro.

În opinia sa, „Fabrica Europrod unde am dublat capacitatea de producţie în 2019 a ajuns la capacitate maximă şi ne gândim la o nouă fabrică. Pentru acest proiect ne gândim să accesăm fonduri prin INVESTALIM”, a spus Grigore Horoi, preşedintele Agricola.

Antreprenorul afirmă că în mod obișnuit, în anii în care nu efectuează investiții semnificative, cheltuie în jur de 8 milioane de euro anual. Cu toate acestea, în anul 2024, se așteaptă să facă investiții substanțiale atât în abator, ferme, cât și în instalații de panouri solare.

Practic, „2024 o să fie un an în care o să investim peste 20 de milioane de euro“, a mai precizat Grigore Horoi.

Aşadar, încă din anul 2019, Europrod a alocat o investiție de 5 milioane de euro pentru a dubla capacitatea sa de producție, conform informațiilor furnizate anterior de către companie.

În cadrul fabricii sale din Bacău, Agricola se specializează în producția de semipreparate bazate pe carne, lactate și legume, realizând o producție zilnică de 12 tone, conform informațiilor disponibile pe site-ul companiei. Este de menționat că o parte din această producție este destinată exportului.

Sursa – playtech.ro