Incendiu violent în Thassos, o insulă plină de turişti români

Incendiu puternic izbucnit în Thassos! Pompierii au intervenit în forță și se chinuie de ore bune să stingă focul. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menționează că, în situația temperaturilor ridicate înregistrate în insula Thassos, zona Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în acest moment estul insulei. Autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă.

Așadar, incendiu violent în Thassos, o insulă plină de turişti români în această vară. Flăcările au cuprins zonele de vegetație din zona Skala Potamia, o destinație de vacanță plină de turiști români, şi se extind.

În plus, mai multe drumuri, inclusiv spre plaje celebre precum Golden Beach sau Marble Beach, au fost închise.

Autorităţile fac însă apel la calm şi încearcă să ţină situaţia sub control.

Acea zonă este plină de români care își petrec vacanța și unii iau în calcul să părăsească insula dacă situația se agravează. Vedem focul. Oare ar trebui sa plecăm acasă? Vă întreb pentru că nu știm ce să facem”, Nu ați primit alerta prin telefon? Se pare că e de plecat spre Limenaria”, au spus românii pe rețelele de socializare.

„Aseară în jurul orei 20 au apărut două focare de incendiu în zona Potamia. S-a acţionat doar pe plan terestru pentru că nu au putut să intervină şi arian. În acestă dimineaţă, la ora 6,25 au început să intervină şi aerian. Sunt patru avioane şi cinci elicoptere care încearcă să stingă focul. parcă stă un pic mai bine situaţia faţă de ceea ce s-a întâmplat azi noapte. Azi-noapt, fiind întuneric, vedeam flăcările, vedeam fum, cerul era roşu. Nu era foarte plăcută priveliştea. Acum vedem doar fum. Ne sperie puţin stituaţia, dar ne dă o doză de optimism faptul că auzim avioanele, elicopterele care iau apă din mare. Încearcă să protejeze cât mai mult localităţile”, a relatat Dan Adrian Drăgan, Reprezentant Forum Thassos, la România TV.

Chiar de luni, autorităţile din Grecia au introdus restricţii în mai multe zone din Thassos din cauza temperaturilor ridicate. De luni 8 august, a fost interzis accesul în zonele forestiere din cauza riscului de incendiu.

în plus, drumurile Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic au fost închise. Totodată, turiștii nu au mai avut acces la plajele Marble Beach, Porto Vathy, Paradise.

Mai mult, circulația este limitată pe următoarele drumuri forestiere:

Sf. Panteleímonas – Ag. Marína;
Potamiá – Pigés Potamiás;
Theológos către Kamíni;
Limenária-Kástro;
Mariés-barajul Marión;
Mikró Kazavíti- Sf. Pantelimon
Kazavíti-Toúmpa
Rachoni
Kallirachi
Sotiros

MAE avertizează asupra incendiului de vegetaţie din zona Limenaria, Thassos şi precizează că autorităţile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) menționează că, în contextul temperaturilor ridicate înregistrate în Republica Elenă, în insula Thassos, zona Limenaria, s-a produs un incendiu de vegetaţie, care afectează în prezent estul insulei. Autoritățile elene au dispus evacuarea persoanelor din zonă, în timp ce pompierii luptă pentru stingerea incendiului.

În plus, MAE a anunțat că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență. În această situație, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu.

Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic continuă monitorizarea cu atenție a situației și menţin permanent contactul cu autoritățile locale, fiind pregătite să acorde asistență consulară, potrivit competențelor legale, în funcție de solicitări.
MAE reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena :+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata