Inmormantarile, deosebit de costisitoare. Ce solutii gasim?

Servicii funerare scumpe? Ce solutii gasim pentru a ne usura un pic costurile unei inmormantari. Haideti sa o zicem sincer, o inmormantare nu este un lucru fericit pentru nimen. De altfel, cum ar putea sa fie, de vreme ce ne confruntam cu decesul cuiva drag, pe care nu o sa-l mai vedem niciodata? Cuprinsi de durere, ajungem sa nu mai stim cum sa gestionam absolut niciun aspect al inmormantarii si sa fim tentati sa apelam la prima firma de servicii funerare care ne iese in cale. Cu toate astea, este bine de stiut ca oricat ne-am grabi, este bine sa facem un pic de research inainte sa decidem sa cheltuim banii pe ceva ce s-a putea sa nu fie in concordanta cu cerintele noastre.

 

Astfel, cum facem ca in tot haosul acela sa fim siguri ca apelam la cei mai buni? In primul rand, este foarte important de stiut ca firmele de servicii funerare pot practica preturi diferite, in functie de adaosul comercial, de calitatea serviciilor si, nu in ultimul rand, de pretentiile fiecarui patron, pana la urma. Sunt lucruri care nu au nicio legatura intre ele dar ele pot exista.

Daca doriti o inmormantare low cost

Se poate intampla sa nu beneficiati de foarte multi bani. Nu este o rusine sa nu aveti bani, mai ales intr-o situatie dificila ca cea a decesului cuiva drag. Astfel, daca nu va dau banii afara din casa, puteti oricand, caz in care aveti timp sa faceti asta, sa faceti un recensamant al firmelor de pompe funebre, pentru a compara preturi. Unele dintre acestea posibil sa va ofere si discount-uri, caz in care achizitionati toate serviciile de la acestea, insa nu este o regula. De obicei, fiecare firma de profil isi stabileste propriile promotii, in functie de comenzi si de capital. Cu toate ca nu sunteti dispusi sa investiti foarte multi bani in toate cele trebuincioase unei inmormantari, asta nu inseamna ca trebuie sa faceti rabat de la calitate. Daca aveti vremea necesara sa cautati, veti descoperi ca anumite firme vor vor oferi servicii de calitate pentru un pret foarte bun in raport cu aceasta.

Daca doriti o inmormantare mai cu staif

Caz in care va doriti ca inmormantarea sa fie organizata la standarde inalte, ori ca asta este dorinta dumneavoastra sau astea au fost dorintele celui intrat in nefiinta, este bine de stiut ca aveti unde alege. Firmele de pompe funebre ofera servicii dintre cele mai variate, care sa acopere cele mai mofturoase gusturi. Practic, aici se poate spune ca nu exista o limita de cheltuiala, intrucat, atat timp cat va permiteti sa cheltuiti suficienti bani pe organizarea inmormantarii, oferta este una bogata.

Desigur, toate acestea pot parea macabre, insa in realitate, moartea este doar o parte din viata, iar ea, cat si viata in sine, trebuiesc luate ca atare, si anume ca parte a unei treceri firesti a omului prin existenta. Astfel, daca pe timpul vietii ai fost un om modest, caruia nu i-a placut prea mult sa iasa in evidenta, poti opta sa lasi vorba mai departe ca inmormantarea ta sa nu fie una fastoasa. Insa daca pe timpul vietii ti-a placut luxul, nu e niciun motiv sa nu fii inmormantat asa cum ti-ai dorit, atat timp cat cei ce raman in urma ta isi permit sa faca asta pentru tine.

Tocmai ca sa te asiguri ca vei avea parte de inmormantarea pe care ti-o doresti, este de indicat ca pe timpul vietii sa faci chiar tu pregatirile necesare. Care sunt aceste pregatiri? In primul rand, pregatirea unui fond de inmormantare suficient de mare pentru a-ti asigura nevoile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata