Întâlnirile cu Papa Francisc vor fi atent supravegheate. Oamenii se pot înscrie online până la sfârșitul lunii

Vizita lui Papa Francisc va fi atent supravegheată. La evenimentul ce va avea loc la sfârșitul lunii mai vor fi luate măsuri extreme de securitate. Din punct de vedere al planificării, este un moment destul de complicat și delicat pentru autoritățile țării noastre, cu toate că evenimentul va fi considerat unul istoric pentru România. Va fi dificil de organizat această vizită luând în considerare toate măsurile de securitate în special când vine vorba despre Suveranul Pontif care își dorește să fie cât mai aproape de oameni pentru a vorbi cu ei.

În acest fel, înscrierile la întâlniri vor fi posibile doar online.

Papa Francisc va petrece patru zile la noi în țară. Acesta va înnopta în București și va călători prin intermediul avionului, al elicopterului sau cu mașina. Papamobilul va fi folosit în toate întâlnirile din țară, fiind nelipsit din vizitele Papei.

„Se va folosi papamobilul pentru ca papa sa nu fie ţinut departe de oameni, dar în acelaşi timp să existe toate măsurile de siguranţă. Ţinând cont de predilecţia Papei pentru oameni, pentru copii,pentru oameni bolnavi, el oricând poate opri papamobilul să întâlnească, să binecuvânteze, să ia în braţe sau să mângâie„, a anunțat Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano Catolice.

De toate problemele de organizare se va ocupa un Comitet Operativ care a fost înființat din ministere și autorități locale. Papa va beneficia de cele mai bune servicii de securitate și va fi protejat mai ales de oameni ai Gărzii Elvețiene, precum în toate vizitele sale.

Probabil cele mai problematice clipe, din punct de vedere al securității vor fi întâmpinate la întâlnirea cu publicul. Sunt așteptați peste 370.000 de oameni ce aparțin creștinătății catolice din toată țara în București, Iași și în Șumleu, Harghita. Cei mai mulți vor fi așteptați în Harghita, 300.000 de persoane.

Oamenii se pot înscrie până la sfârșitul acestei luni online pe site-ul pontifex.ro

Aceștia vor primi ulterior un cod de bare care le va da voie să acceseze zona protejată. Cei care nu doresc să se înscrie dar vor să vadă slujba de aproape, vor fi instalate și ecrane.

Au început deja să se formeze grupuri de pelerini de către parohii. Persoanele care nu vin însoțiți, vor fi rugați să își ocupe locul de rugăciune cu o zi înainte, deoarece va fi foarte mare aglomerație.

Autoritățile interzic oamenilor să vină la întâlnire cu mașinile personale. La Șumuleu accesul va fi oprit de pe data de 31 mai.

Sursa: observator.tv

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata