Învață rapid engleza: cele mai cunoscute aplicații online

Telefoanele mobile și tabletele sunt excelente pentru învățarea limbii engleze și te pot ajuta să te perfecționezi de la o lună la alta dacă alegi să îți instalezi o aplicație educațională precum Duolingo sau Memrise.

În plus, în acest fel poți să profiți de „ferestre” precum intervalul pe care îl petreci în metrou atunci când te îndrepți spre job sau poți, la fel de bine, să alegi să înveți în timpul pauzei de prânz, cât aștepți la coadă într-un supermarket, când îți faci alergarea de dimineață și așa mai departe.

Așadar, dacă ești în căutarea celor mai bune aplicații pentru a învăța sau pentru a-ți perfecționa limba engleză, în cele ce urmează îți prezentăm un (subiectiv) top 5.

Duolingo

Duolingo este una dintre cele mai cunoscute aplicații pentru învățarea limbii engleze, așa că probabil ai în jurul tău cel puțin un prieten sau un cunoscut care folosește deja această aplicație.

Utilizatorii care au folosit deja Duolingo pentru învățarea unei limbi străine spun că e suficient să dedici cel puțin 20 de minute zilnic pentru a putea să începi să vorbești o engleză de bază în următoarele 5-6 luni.

De-a lungul fiecărei lecții, Duolingo îți oferă posibilitatea de a învăța cuvinte noi grupate în jurul unui subiect specific, de a face diferite exerciții utile, precum asocierea cuvintelor cu imagini, de a traduce expresii din și în limba maternă și de a repeta frazele formate în așa fel încât să le înțelegi pe deplin sensul, pentru ca mai apoi să le poți reține cu mai multă ușurință.

Memrise

Memrise folosește o strategie diferită de Duolingo, punând accent pe moduri ingenioase, creative și amuzante pentru a te ajuta să memorezi mai repede diferite cuvinte în limba engleză.

În plus, Memrise e o aplicație foarte intuitivă, care te ajută să vezi inclusiv modurile în care au învățat alte persoane cuvintele pe care și tu încerci să le înveți. În cazul în care ți se par utile, poți alege să aplici, la rândul tău, aceleași strategii.

De asemenea, ai și opțiunea de a ține evidenția ceea ce înveți și de a te putea întoarce la anumite cuvinte al căror sens nu ți-l mai amintești.

Această aplicație e ideală nu numai pentru cei care vor să învețe engleza de la zero, ci și pentru persoanele care au un nivel avansat de engleză și care doresc să își îmbogățească vocabularul.

Lingbe

Lingbe este o aplicație care vine în completarea Duolingo și Memrise pentru că te ajută să pui în practică toate cuvintele pe care le-ai învățat cu aplicațiile menționate anterior.

Ce face Lingbe, mai concret? Îți pune la dispoziție o comunitate care, ca și tine, e acolo pentru că își dorește să exerseze vorbitul în limba engleză.

Lingbe funcționează, practic, ca un sistem de ajutor reciproc, în care tu, de exemplu, oferi cuiva 30 de minute de conversație în limba română și primești, la rândul tău, 30 de minute în care o persoană dintr-o țară anglofonă îți oferă posibilitatea de a exersa vorbitul în limba engleză.

Beelinguapp

Beelinguapp utilizează cărți audio și tot ce trebuie să faci este să asculți cartea audio aleasă în timp ce citești, în paralel, textul afișat pe ecran.

Este o aplicație perfectă mai ales pentru iubitorii de cărți care vor să îmbine utilul cu plăcutul, adică pasiunea pentru lectură cu învățarea limbii engleze.

Cei care au folosit Beelinguapp pentru a-și perfecționa limba engleză spun că această aplicație oferă rezultate reale și că au reușit să învețe engleza de bază într-un timp foarte scurt.

O aplicație similară este și HelloTalk, care, spre deosebire de Beelinguapp, îți permite să îți alegi și parteneri de discuții în funcție de interese comune.

LingQ

LingQ este o altă modalitate eficientă de a învăța limba engleză, iar învățarea se face, în principal, prin citirea de texte în limba engleză și memorarea de noi cuvinte cu ajutorul unor strategii ingenioase și foarte eficiente.

Aplicația folosește un sistem de indexare care are la bază culorile, iar tu ești cel care decide cât de dificil va fi textul pe care aplicația urmează să ți-l ofere ca parte a exercițiului de învățare.

Poți să alegi, de asemenea, să nu citești texte generale, ci texte în care sunt abordate subiecte care te interesează cu adevărat, iar procesul de învățare este ideal chiar și pentru copii, care pot folosi LingQ în completarea orelor de engleză pe care le fac la școală.

Atunci când ajungi să stăpânești foarte bine limba engleză poți avea acces, printre altele, și la joburi mai bine plătite, precum joburi în companii multinaționale de renume, în studio de videochat non adult sau poți chiar alege să pleci în străinătate și să lucrezi în țara în care visezi de atâta timp să te muți.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata