La Grădina Botanică din Dresda, o plantă rară a înflorit pentru prima

Foto: agerpres.ro
0 31

O plantă rară, denumită Aristolochia impudica, a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică din Dresda,  după 10 ani de îngrijiri asidue, munca botanicilor a fost răsplatită,  informează DPA.

Christoph Neinhuis, directorul instituţiei,  a declarat vineri că planta în cauză este singurul specimen , de acest fel, cunoscut din lume care este cultivat într-o grădină botanică.

În caracteristicile ei, această plantă de tip liană, adusă din Mexic, aparţine familiei Aristolochia şi face parte dintr-un proiect inclus în cea mai mare cercetare ştiinţifică din lume dedicată acestor specii vegetale. În contrast cu majoritatea celorlalte specii aparţinând familiei Aristolochia, planta din Dresda nu creşte ca o liană, ci mai degrabă ca un arbust cu dimensiuni mici şi medii.

După ce planta a fost studiată la Institutul de Botanică din cadrul Universităţii Tehnice (TU) din Dresda, rădăcinile sale au rămas în viaţă, au fost plasate apoi într-un ghiveci, în speranţa că ar putea să genereze din nou vlăstari.

Îngrijitori special pregătiţi pentru a se ocupa de exemplare vegetale  considerate excepţionale, din cadrul drădinii botanice, au reuşit să o protejeze, iar planta s-a dezvoltat în mod normal, aşa cum ar fi făcut-o în pădurile tropicale din America Centrală, au precizat reprezentanţii universităţii germane.

Astfel, înflorescenţa sa este spectaculoasă, măsoară 7-8 centimetri şi reprezintă o imitaţie perfectă a unei ciuperci, potrivit TU.

Conform universităţii germane, în natură sunt cunoscute doar câteva exemplare din această specie pe cale de dispariţie, specie care iniţial a fost descoperită în urmă cu aproape 30 de ani.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x