La Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au loc concursuri pentru 28 de locuri

344

Marţi, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat că scoate la concurs 28 de posturi de execuţie la care se pot înscrie fie proaspăt absolvenţi de facultate, fie persoane cu ani de experienţă în spate, a anunţat ministrul de resort, Cătălin Drulă.

„Concursuri pe bune la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii: Haideţi în echipă! Continuăm să atragem profesionişti în Minister: astăzi scoatem la concurs 28 de posturi de execuţie în această instituţie, pentru care avem nevoie de oameni bine pregătiţi şi implicaţi”, a scris Drulă pe propria pagină de Facebook.

Din punct de vedere profesional, ministrul a subliniat că se caută „noi colegi, fie proaspăt absolvenţi de facultate, fie persoane cu ani de experienţă în spate” în domenii precum: feroviar, naval şi rutier, strategii şi politici publice, analize în domeniul transporturilor, juridic, economic, relaţii internaţionale, informatizare, control şi medical.

Ministrul Transporturilor îi asigură pe cei care doresc să se înscrie că aceste concursuri se vor organiza corect, transparent şi că singurul „avantaj” pe care poate să îl aibă un candidat este o pregătire temeinică pentru postul respectiv.

În opinia acestuia, toţi candidaţii vor avea probe eliminatorii de limbă străină şi de operare pe calculator. Totodată, subiectele de la proba scrisă se vor baza, în primul rând, pe studii de caz şi speţe care să testeze capacitatea de analiză şi sinteză, de rezolvare de probleme, de identificare de soluţii şi de gândire critică.

Pentru a elimina orice risc, subiectele pentru proba scrisă vor fi extrase aleatoriu, chiar înainte de examen, dintr-o baterie mai amplă de subiecte, prin platforma special creată de ANFP.

De asemenea, interviurile vor testa capacitatea candidaţilor de a lucra în echipă, de a comunica, de a-şi organiza munca şi de a inova, iar toate probele se vor baza pe tematica prezentată în anunţuri.

„Aşa că îi invit să îşi depună dosarele pe cei: corecţi, care dorm liniştiţi seara, când îşi pun capul pe pernă; puternici, care nu se lasă doborâţi de prima piedică ieşită în cale; idealişti, care cred că şi faptele mărunte pot schimba în bine ţara; muncitori, care au mândria lucrului bine făcut; rezistenţi, care insistă, chiar şi când sistemul le pune beţe-n roate; vizionari, care gândesc ‘outside the box’ şi găsesc soluţii noi la probleme vechi; săritori, care nu uită să fie colegi de nădejde şi să dea o mână de ajutor la nevoie; echilibraţi, care pot să facă un pas înapoi şi să privească din toate unghiurile o problemă; pasionaţi de infrastructură, în toate formele ei. Doar aşa putem să schimbăm în bine administraţia publică”, a scris Drulă.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata