Lapte praf: până la ce vârstă?

Laptele ocupă un loc important în alimentația bebelușului. În primele luni de viață, bebelușul este hrănit exclusiv cu lapte, după care, începând cu vârsta de șase luni, se începe diversificarea alimentară. Nevoile de lapte evoluează cu fiecare etapă de dezvoltare a bebelușului, până la aproximativ trei ani.

Laptele praf există pe piață în trei forme diferite, regăsite și în farmacii cum este Biscuit Pharma:

  • Lapte praf gata de consum: este o formulă gata preparată dar care trebuie consumată în maxim 48 de ore;
  • Lapte praf pulbere – se prepară conform instrucțiunilor de pe amalaj;
  • Lapte praf lichid – un concentrat lichid care se amestecă cu apă;

Nevoile bebelușului

Încă din primele zile de viață, bebelușul se adaptează lumii care îl înconjoară și începe să fie alăptat. Dar, din nefericire, există mămici care, din varii motive nu pot alăpta și sunt nevoie să îi ofere bebelușului lapte praf. Odată cu diversificarea alimentară, când copilul începe să consume mâncare bebeluși, nu mai bea atât de mult lapte. Spre vârsta de 10-12 luni, copilul are o alimentație solidă și complet diversificată.

Cu toate acestea, are nevoi de nutrienți specifici care să îl ajute să se dezvolte în mod armonios. Nutrienții care îi lipsesc pot fi conferiți de laptele praf.

Laptele praf, recomandat până la vârsta de trei ani

Între 12-36 de luni, copilul este în plin proces de creștere și dezvoltare și are nevoie zilnic de o serie de elemente nutritive pentru a crește în mod armonios. Copiii, la această vârstă, pot prezenta carențe de fier și de materii grase însă, uneori pot consuma și proteine în exces sau sodiu.

Aporturile nutriționale recomandate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani sunt uneori dificil de pus în practică în viața de zi cu zi. Astfel, pentru a compensa și pentru a corecta anumite lipsuri, induse de stilul nostru de viață actual, specialiștii din sănătate ne recomandă să îi oferim copilului, până la vârsta de trei ani, 500ml de lapte praf pe zi. Îi poți oferi 250ml dimineața și 250ml seara, înainte de culcare, ca și completare în cadrul unei alimentații variate și echilibrate.

Laptele praf are o compoziție specială pentru a acoperi nevoile nutriționale ale bebelușului până la vârsta de trei ani. Nutrienții și vitaminele sunt în așa fel dozați încât pot răspunde fără probleme nevoilor specifice ale copiilor în creștere:

  • Vitamina D și calciu pentru dezvolarea oaselor și pentru a avea o dantură solidă;
  • Fier și vitamina C pentru energie și pentru sistemul imunitar;
  • Vitamina B de-a lungul întregii zile;

Până la vârsta de trei ani, micuțul tău are nevoie de laptele praf ca și completare a alimentației. Acest tip de lapte este perfect adaptat nevoilor nutriționale ale copilului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata