Legatura dintre anotimpul in care te-ai nascut si personalitatea ta

0 135

Potrivit astrologiei, pozitia relativa a Pamantului, a lunii, a soarelui, si a stelelor in momentul nasterii influenteaza foarte mult personalitatea unei persoane. Oamenii de stiinta au infirmat acest lucru de ani de zile, desi un mic studiu de la Universitatea Semmelweis din Budapesta a constatat ca personalitatea poate fi influentata de sezonul in care se naste o persoana. Rezultatele au fost prezentate de catre cercetatorul principal Xenia Gonda, la Congresul European de Neuropsihofarmacologie, ce a avut loc la Berlin, in luna octombrie a acestui an.

Pana acum nu s-au stabilit niste legaturi de cauzalitate intre sezonul nasterii si personalitate, ci doar o corelatie care i-a intrigat pe cercetatori.

“Nu putem spune inca nimic despre mecanismele implicate”, a declarat Gonda intr-un comunicat de presa. “Momentan cautam sa vedem daca exista markeri genetici care au in vreun fel legatura cu sezonul in care persoana este nascuta sau cu diverse tulburari de dispozitie.”

Tulburarile afective sezoniere reprezinta un tip de depresie care afecteaza milioane de oameni in timpul iernii, atunci cand ziua este mai scurta si lumina naturala este mai putina.

Nu este inca foarte clar in ce fel lipsa de lumina naturala afecteaza creierul, dar este posibil sa duca la o scadere a nivelului de serotonina. Desi nu a fost identificat un mecanism specific pentru acest studiu, este posibil ca factorii care pot afecta o mama gravida in timpul schimbarii de sezon ar putea fi transmisi…

Continuarea pe Glow.ro

Sursa: Perfect Makeup

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x