#LifeDentist-ii dezvăluie motivul pentru care apar cariile dentare

Caria dentară este una dintre cele mai frecvent întâlnite afecțiuni de la nivelul cavității orale, indiferent că este vorba de copii, adolescenți, adulți sau pacienți în vârstă. Pacienții se prezintă adesea la cabinetul stomatologic din București mult prea târziu, când deja caria dentară a evoluat. #LifeDentist-ii te încurajează să previi, nu să tratezi! 

Clinica stomatologică Life Dental Spa este situată în centrul capitalei și dispune de cea mai nouă tehnologie în domeniul stomatologic: laserul dentar. Laserul este o inovație în domeniul stomatologiei, asigurând posibilitatea unor tratamente moderne fără ace, fără freze și fără durere

Ce este o carie dentară?

Caria dentară este o afecțiune care apare inițial la nivelul smalțului dentar, putând evolua, în lipsa unui tratament corect și efectuat la timp, până la nivelul nervului dentar. 

Cariile dentare sunt de două tipuri:

 • Cariile incipiente: inițial, caria dentară apare sub forma unei pete albicioase la nivelul smalțului, fiind foarte greu de observat de către pacient cu ochiul liber 
 • Carii avansate: atunci când vizita la medicul stomatolog pentru un control de rutină este amânată timp îndelungat, caria incipientă poate avansa, iar simpla pată albicioasă se poate transforma într-o cavitate 

#LifeDentist-ii încurajează pacienții să respecte intervalul de maximum șase luni între consultațiile de rutină efectuate în cabinetul stomatologic. În cadrul unei singure ședințe, #LifeDentist-ul tău poate observa prezența unor carii incipiente care sunt mult mai ușor de tratat, comparativ cu cele avansate! 

Cum apar cariile dentare? 

Caria dentară apare prima dată la nivelul smalțului, în special în zonele unde resturile alimentare rămân cantonate, acestea nefiind curățate prin simplul periaj oral. 

Atunci când pacientul nu respectă ritualul de igienă orală și nu practică periajul dentar de minimum două ori pe zi, există riscul ca numeroasele depozite de resturi alimentare să favorizeze intensificarea acțiunii microbiene. 

În cavitatea orală se găsesc numeroase specii bacteriene care se hrănesc cu zaharurile conținute în resturile restante din spațiile interdentare, care sunt cel mai greu de curățat. 

În acest caz, bacteriile vor începe să aibă un metabolism mai accentuat, producând acizi care scad pH-ul oral și care duc la demineralizarea smalțului (moment în care apare pata albicioasă și caria incipientă). 

Alți factori, pe lângă neglijarea igienei orale, care duc la apariția cariilor dentare, sunt: 

 • Alimentația bogată în carbohidrați simpli și dulciuri care conțin o cantitate mare de zahăr rafinat
 • Cosumul excesiv de băuturi acidulate din comerț, cu numeroși aditivi artificiali 
 • Obiceiuri nocive: fumatul, cafeaua

Uită de tratamentele dureroase pentru carii! Echipa Life Dental Spa are soluția potrivită pentru tine – tratarea cariilor cu laserul dentar!

Tratamentul modern pentru cariile dentare 

Stomatologia clasică abordează tratamentul cariilor dentare utilizând freze dentare și instrumente rotative invazive, care produc vibrații, zgomote și durere în timpul tratametelor. Grație tehnologiei laserului dentar, clinica stomatologică Life Dental Spa are soluția potrivită: tratamente minim-invazive și complet lipsite de durere! 

Pacienții care aleg tratarea cariilor cu laserul dentar în clinica stomatologică Life Dental Spa se bucură de numeroasele avantaje ale acestei tehnologii, printre care se numără:

  • Tratament minim-invaziv, care protejează țesuturile sănătoase din jur și acționează doar acolo unde este necesar

 

 • Lipsa durerii

 

  • Nu mai este necesară anestezia, decat in cazuri foarte rare
  • Poate fi folosit cu încredere și pentru copii, dar și pentru femeile însărcinate, fără niciun risc
  • Efect bactericid, bacteriile de la nivelul cariei dentare fiind eliminate 

 

 • Scade riscul aparitiei cariei secundare, pe langa sau pe sub plomba

 

 • Protejează nervul dintelui 
 • Scade riscul de recidivă 
 • Rezultatele sunt vizibile pe termen lung 
 • După ședința de tratament, pacientul își poate relua activitatea, neavând vreun disconfort

Ba mai mult! Studiile de specialitate au demonstrat că materialele de obturație (plombă) clasice conțin numeroși compuși de tip HEMA (metacrilati)care sunt nocivi pentru organism pe termen lung. 

Pentru a veni în sprijinul pacienților care aleg tratamentul laser pentru carii, dr. Cristina Obreja, medic fondator Life Dental Spa, a inspirat întreaga echipă de #LifeDentist-i să introducă în practica zilnică  plombele non-toxice

Plombele non-toxice sunt materiale biocompatibile și nu conțin acei metacrilați dăunători pentru organism, fiind durabile și asigurând cele mai bune rezultate din punct de vedere fizionomic și calitativ. 

Alege clinica stomatologică Life Dental Spa și bucură-te de tratamente stomatologice moderne cu ajutorul laserului dentar!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata