Localitatea din România de nici 2.000 de locuitori, are patinoar de peste 100.000 de euro

De Jurnalul Național Actuale Construcţii 280 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
 

O investiție de peste 100 de mii de euro, într-o localitate cu mai puțin de 2000 de locuitori. Primarul unei comune din Maramureș a reușit să implementeze în zonă un patinoar extrem de costisitor, deși foarte puțini oameni locuiesc acolo. La început, toată lumea credea că este o glumă.

Patinoar de peste 100 de mii de euro în Mureș

O localitate din România a devenit celebră, după ce acolo a fost deschis un mare patinoar. Deși comuna nu este deloc una bogată și acolo se mai află doar 1800 de persoane în total, autoritățile au găsit necesar un asemenea proiect.

Este vorba despre comuna Ruşii Munţi, din județul Mureș, care a devenit principalul subiect de bârfă al momentului. Localitatea mică s-a ales cu un patinoar de 120.000 de euro, inaugurat luni, 30 octombrie.

Nimeni nu se aștepta la un asemenea proiect, care a provocat o mulțime de controverse. Patinoarul aparține primăriei și are atât piste artificiale, cât și cu gheață naturală, pentru ca oamenii să se bucure de el și în sezonul cald.

Cum a obținut primarul investiția

Primarul este mândru de ceea ce a reușit, dar recunoaște că nu a fost ideea lui. Mai exact, unele consiliere, care sunt și profesoare, au mers în Franța și au văzut un asemenea patinoar acolo.

 

Astfel, i-au povestit edilului despre cum se distrează oamenii peste hotare și i-au cerut să facă o astfel de atracție turistică și în localitatea lor. Astfel, a apărut un patinoar de 110 mii de euro, pentru doar 1800 de oameni.

„Avem cinci consilieri care sunt cadre didactice şi, la insistenţele lor, am decis să facem şi un patinoar sintetic în comuna Ruşii Munţi, cred că este singurul din judeţ de acest gen, restul sunt cu gheaţă artificială.

Cred că este o noutate în judeţ un asemenea patinoar, realizat în urma unei investiţii de 110.000 euro”, a declarat Chiş Bălan Ilie pentru Agerpres.

Oamenii sunt, pentru început, încântați de patinoar. La deschidere au participat locuitori de toate vârstele, în număr destul de mare, așa cum se vede din imaginile publicate pe pagina de Facebook a comunei.

Din informațiile oferite, patinoarul, proprietate a Primăriei Rușii Munți, dispune de o suprafață patinabilă de 200 de metri pătrați și necesită utilizarea unor patine special concepute pentru această suprafață, nefiind permisă aducerea propriilor perechi de patine.

Prețurile sunt, însă, pentru orice buzunar și mult mai mici decât cele de la alte patinoare. Mai exact, tot în mediul online putem vedea că o serie de o oră şi jumătate de patinat costă 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi, ghetele fiind incluse în acest tarif.

Avem patinoar, dar nu și drumuri asfaltate

O situație similară a avut loc în județul Dolj, în comuna Coșoveni. Primăria a investit aproape 100.000 de lei într-un patinoar modern anul trecut, deși localitatea nu are nici măcar drumuri asfaltate și se luptă cu o mulțime de probleme și neajunsuri.

În localitate sunt aproximativ 350 de copii. Astfel, ei ar fi trebuit să meargă zilnic la patinoar ca investiția să fie scoasă. Cu toate acestea, oamenii nu au fost tocmai încântați de această idee, cu atât mai puțin consilierii locali.

„Vă spun sincer. Prima dată am crezut că este o glumă, când am citit. Acum chiar observ chiar observ că e un lucru serios”, a spus unul dintre ei.

Edilul comunei se lăuda cu proiectul și era mândru de realizare, în timp ce locuitorii se plângeau de problemele pe care le are comuna. În plus, orașul Craiova, unde deja există patinoare și oamenii din zonă ajung foarte ușor, se află la doar 15 km distanță.

Sursa – playtech.ro