Locul de muncă unde ai şi salariu, şi bani de cheltuit la restaurant.

De Jurnalul Național Actuale Bani Locuri de muncă 175 citiri
3 min citire
Platforma de evaluare a restaurantelor „The Infatuation” din New York caută un editor, care va primi un salariu anual între 85.000 şi 130.000 de dolari, la care se adaugă şi un buget anual de 30.000 de dolari pentru a-i cheltui la restaurantele din oraş.

Așadar, este locul de muncă unde ai şi salariu, şi bani de cheltuit la restaurant. Practic, cine va obţine acest post ar avea la dispoziţie 2.500 de dolari pe lună, 576,92 dolari pe săptămână sau 82,19 dolari pe zi dacă decide să mănânce în oraş în fiecare zi a anului!

Cerinţele presupun că sarcina de bază a editorului va fi să redacteze recenzii, ghiduri şi buletine informative care vor fi publicate pe platforma The Infatuation NYC. Mai mult, „va cerceta şi verifica datele legate de contextul istoric şi cultural al diferitelor bucătării, feluri de mâncare şi regiuni”. În plus, candidaţii trebuie să aibă minimum cinci ani de experienţă în editarea de texte, precum şi o pasiune pentru mâncărurile din New York. Platforma The Infatuation a fost cumpărată de JPMorgan Chase în anul 2021 şi are în prezent birouri în 53 de oraşe din întreaga lume.

Jobul unde te angajează imediat: 3.100 de euro în mână, contract pe perioadă nedeterminată

De asemenea, meseria de şofer reprezintă una dintre cele mai căutate joburi ”afară”. Cu peste 10.000 de aplicări de la 1 septembrie și până în prezent, aceasta se anunță a fi luna cu cei mai mulți candidați care caută să lucreze în străinătate.

Un curier câștigă în medie 2.400 de lei pe lună, un instalator și un electrician primesc 3.000 de lei, în vreme ce un șofer de ambulanță pleacă acasă, la fiecare sfârșit de lună, cu 3.800 de lei, conform datelor Salario, comparatorul de salarii realizat de eJobs.

Cât despre rolul de șofer de ambulanță, salariul poate să ajungă și la 8.000 de lei net, în funcție de experiență, dar și de sporuri pentru condițiile de lucru, turele de noapte și indemnizația de hrană.

Spre exemplu, un șofer de TIR care lucrează în Spania are parte de câștiguri mult mai mari față de leafa pe care ar putea să o încaseze în România. Dacă în țara noastră, șoferii de tir pot primi un salariu de circa 2.500 de lei ajungând până la 4.000 de lei, în cazul companiilor din Spania de exemplu, ce efectuează curse internaționale, venitul net poate ajunge la 3.000 de euro, adică la aproape 15.000 de lei, de patru ori mai mult decât în România.