Locul din România care i-a înnebunit pe americanii de la CNN

De Jurnalul Național Actuale Călătorii 192 citiri
3 min citire
 

Dacă ești un pasionat de natură, turism și frumos, este imposibil să nu fi ajuns măcar odată aici, în locul din România care și pe americanii de la CNN i-a înnebunit. Toți care au ajuns în acest loc spun că este de o frumusețe rară, cu toate astea, puțini oameni merg acolo să se aventureze în excursii care pot deveni periculoase dacă nu cunoști locurile. Citește mai departe și vezi care este locul din România, din ciclul ”Turist prin țara mea!”.

”Turist prin țara mea!”

Unul din cele mai spectaculoase locuri din România, plin încă de frumos și sălbăticie are o vechime care datează din precambrian, conform datelor de cercetare.

Este înconjurat de două râuri importante și cu cel puțin 400 de peșteri descoperite, cu certitudine că acesta este locul din România care i-a înnebunit și pe americanii de la CNN.

Munții Apuseni, spectacolul naturii și mândria noastră

Unul din importantele lanțuri muntoase, parte a Carpaților Occidentali, Munții Apuseni sunt un adevărat spectacol pe viu, plin de păduri, peșteri spectaculoase, cursuri de râuri și sălbăticie.

Dacă nu ai ajuns aici, la locul din România care cu siguranță că i-a înnebunit pe americani, îți mai spunem că cel mai înalt vârf este Vârful Bihorul, cu o înălțime de 1894 de metri, și sunt încojurați de cele două râuri, Barcău și Mureș, iar spre vestul munților se află Dealurile de Vest și Câmpia de Vest.

Peste 400 de peșteri, 7 cascade și 4 lacuri spectaculoase în locul din România care i-a înnebunit pe americani

De-a lungul anilor cercetătorii au descoperit aici nu mai puțin de 400 de peșteri, dintre care reamintim Peștera Scărișoara, Peștera Urșilor. Tot aici se află și Rezervația Naturală de la Padiș.

Munții Apuseni sunt bogați și în lacuri spectaculoase, iar numărul acestora este de 4, iar cascadele spectaculose de aici, parcă îți taie respirația, acestea find 7 la număr.

Tot în zona Munților Apuseni turistul va mai putea admira și celebrele cetăți construite aici, fiind vorba de Cetățile Ponorului și Cetățile Rădesei, precum și alte 7 arii protejate, de interes național, cunoscute sub numele de ”Chei”:

Cheile Albacului
Cheile Mândruțului
Cheile Galbenei
Cheile Râmeților
Cheile Ordancușei
Cheile Turzii
Cheile Turului / Turenilor

 

Dacă te saturi de peisajele din Munții Apuseni, te poți duce în zona etnografică ”Țara Moților”, unde vei descoperi istoria și tradițiile vechi, încă păstrate cu sfințenie de locuitorii de aici, cunoscuți sub numele de moți.

 

Aşadar, România încă se poate mândri cu multe astfel de locuri, majoritatea fiind pline de lucruri spectaculoase, precum și Munții Apuseni. Dacă nu ai ajuns aici, ar fi cazul să înveți să descoperi minunățiile României, ca ”Turist prin țara mea!”.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,