Marcel Ciolacu dă de pământ cu Poliția Română

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 220 citiri
5 min citire
 

Premierul Marcel Ciolacu a avut prima reacție în cazul tragediei de la 2 Mai, acolo unde doi tineri nevinovați au fost uciși din cauza sistemului. Premierul și-a exprimat dezacordul în fața unor deficiențe majore în sistemul de aplicare a legii, afirmând totodată că, anumiți polițiști au devenit complici morali în această tragedie.

Marcel Ciolacu, neiertător în fața tragediei de la 2 Mai

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut declarații puternice cu privire la tragedia recentă din 2 Mai și a subliniat că sistemul nu a funcționat corespunzător în această situație tragică. Într-o declarație remarcabilă, el a susținut că „anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă”, transmițându-i ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, că are „mână liberă să facă curățenie de sus până jos”.

Premierul Ciolacu a menționat că primele demiteri au avut loc ca rezultat al investigației efectuate de Corpul de Control al ministrului de Interne, care a identificat responsabili direcți în această tragedie. El a subliniat că nu este vorba doar de simple greșeli, ci de aspecte grave care au demonstrat că sistemul nu a funcționat într-o situație care ar fi trebuit să fie una banală.

Mai mult, în ceea ce privește măsurile viitoare, premierul a transmis că ministrul de Interne are sarcina de a lua toate măsurile necesare pentru a restabili încrederea oamenilor în faptul că legea este egală pentru toți în România. Ciolacu a subliniat că nu poate accepta scuze cu privire la lipsa de aparate pentru teste de droguri și a cerut urgentarea procedurilor de achiziție sau alocarea de fonduri suplimentare pentru acest scop. El a subliniat că lupta împotriva traficului de droguri trebuie să fie o prioritate, în special în contextul începerii școlii, și a îndemnat polițiștii să fie mai activi în teren.

Mesajul lui Marcel Ciolacu după accidentul de la 2 Mai

Aceste declarații ale premierului Ciolacu vin în urma tragediei din 2 Mai și reprezintă un apel ferm pentru o reexaminare a sistemului și pentru luarea de măsuri concrete pentru a asigura că astfel de evenimente tragice nu se vor repeta în viitor.

În mesajul său, „În altă ordine de idei, am văzut primele demiteri în scandalul tânărului drogat care a omorât doi studenți în stațiunea 2 Mai. Acesta a fost înțeleg parte din rezultatul anchetei Corpului de control al Ministrului Afacerilor Interne, care a stabilit anumiți responsabili direcți de această tragedie.

Aici nu vorbim doar de simple greșeli personale, ci despre lucruri grave care arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, a unui ins oprit în trafic.
Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior – anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă!

Îi transmit domnului ministru Cătălin Predoiu că are mână liberă să facă curățenie de sus până jos.
Este responsabilitatea dvs, domnule ministru, și a colegilor dvs să luați toate măsurile necesare pentru ca oamenii să aibă încredere că în România legea este cu adevărat egală pentru toți!

Nu pot să accept scuza că nu am avea suficiente aparate drug-test. Dacă nu sunt destule, vă rog să dați drumul de urgență la licitații. Dacă nu aveți bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpăra orice aparat este nevoie, mai puțin onoarea, demnitatea și respectul pentru haina de polițist!

În plus, luați măsuri pentru a lupta eficient cu drogurile. Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Aici trebuie să acționați! Aceasta este sursa răului. Și aici trebuie să își concentreze Poliția eforturile, mai ales că în câteva săptămâni vor începe și școlile.

Poliția trebuie să stea mai puțin în birouri și mai mult acolo unde este nevoie de acțiune. Vă asigur că aveți numeroși oameni corecți, care își fac datoria și își respectă uniforma. Trebuie doar lăsați să își facă meseria!”, a spus Marcel Ciolacu, în ședința de Guvern.

Sursa – playtech.ro