Meseriile care vor fi cele mai căutate până în 2030

De Jurnalul Național Actuale Locuri de muncă 114 citiri
6 min citire
 

Lumea, așa cum o știm astăzi, va evolua mult până în 2030, din toate punctele de vedere. Dar, cu toate astea, mulți se întreabă cum va fi această evoluție, mai ales dacă ne gândim la meseriile care vor fi cele mai căutate până în 2030.

În viitor, ne așteaptă noi profesii

Tulburarea vieții umane este cea care consacră momentele ca fiind un punct de cotitură în istorie. Înainte de războaie și acum, cu pandemia de corona-virus care afectează nu doar stabilitatea sistemelor noastre de sănătate ci și economia globală.

Mai sunt însă şi alte probleme în prim-plan, cum ar fi liderii partizani la conducerea celor mai influente țări din lume, criza climatică care se apropie. Există o mulțime de factori pe care trebuie să îi luăm în considerare atunci când privim înainte pentru a face predicții despre viitor. Dar, în opinia experților, deși unii sunt extrem de sceptici, în viitor, ne așteaptă noi profesii.

Care sunt meseriile care vor fi cele mai căutate până în 2030

A venit momentul să începem să ne gândim la ceea ce ne așteaptă, căutarea unui loc de muncă permanent este din ce în ce mai complicată ținând cont de tot ceea ce vom căuta și de ce vom avea nevoie. Cu ajutorul unor indicatori putem începe să privim spre un viitor al muncii care s-ar putea schimba mai mult decât ne imaginăm în următorii ani. Va fi mai bine dacă vom începe să studiem anumite profesii înainte de a fi prea târziu, spun experții.

 

Schimbarea de ciclu este o realitate, ca drept dovadă ne-am confruntat cu o tehnologie care evoluează cu viteza luminii. Acest lucru înseamnă că va trebui să luptăm împotriva unor schimbări pe care poate nu ni le-am fi putut imagina acum câțiva ani, care afectează direct locul de muncă. În cele ce urmează vorbim despre meseriile care vor fi cele mai căutate, conform experților, mpână în anul 2030.

Lucrul cu Inteligența Artificială, printre meseriile care vor fi cele mai căutate

Cei care lucrează cu inteligența artificială vor avea noroc, ei sunt cei care vor fi cei mai căutați. Dezvoltatorii de inteligență artificială vor fi la ordinea zilei și vor fi persoanele de care va fi cea mai mare nevoie.

Într-un deceniu care ne va duce cu gândul la aceste schimbări pe care le vom vedea în scurt timp, cu această inteligență artificială prezentă în multe aspecte ale vieții noastre.

Printre meseriile care vor fi cele mai căutate, experții în imprimare 3D

Aceștia vor fi, de asemenea, printre cei mai căutați profesioniști. Ei sunt, în esență, cei care pot crea aproape orice. De la alimente până la tot felul de piese pentru viața noastră de zi cu zi, fabricând mașini sau chiar mobilier cu ajutorul acestei tehnologii care acum începe să facă primii pași.

Creatorii metaversului vor fi meserii extrem de căutate

Fără îndoială, vor fi unii dintre cei care vor fi foarte prezenți și în acești ani care vor urma, fiind responsabili de o lume paralelă care începe să prindă contur. Există chiar mari investitori care cumpără terenuri sau elemente în care vor să înceapă să creeze companii în această lume fictivă.

Vor apărea inginerii de reciclare

Pentru ca Pământul să continue să aibă resurse pentru toată lumea, trebuie să începem să reciclăm. Altfel este total imposibil să avem tot ce ne trebuie pentru o viață de zi cu zi în care fiecare element va ajunge să aibă rațiunea lui de a fi.

Dezvoltatorii de software, printre meseriile care vor fi cele mai căutate

Aceștia sunt întotdeauna cei mai buni aliați pentru a crea aceste programe și sisteme care avansează cu viteză maximă. Ne confruntăm cu o serie de schimbări care ar putea fi cele care vor face diferența.

 

Angajații în securitate cibernetică

Există loc pe această listă și pentru securitatea cibernetică. Cu o lume din ce în ce mai concentrată pe schimbările la care asistăm, este important să știm la prima mână cum să ne protejăm într-un univers virtual sau digital în care putem începe să ne mișcăm. Este timpul să ne mișcăm mai ales cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

 

 

Aşadar, va fi o chestiune de a căuta aceste profesii care se potrivesc cu caracterul nostru și pe care încă le mai putem studia. Mai avem câțiva ani în față pentru a ne specializa și a ne concentra pe viitorul care se dezvoltă în aceste zile.

Se pare că timpul se schimbă și o face în așa fel încât putem începe să vedem această mică transformare care creează o mare de noutăți importante. Acestea vor fi cele mai solicitate profiluri în 2030.

Sursa – playtech.ro

TAGGED: ,