Microsoft a ajutat peste 30 de milioane de oameni să dezvolte abilităţi digitale în timpul pandemiei

124

În anul 2020, peste 30 de milioane de persoane, din 249 de ţări au dobândit abilităţi digitale în timpul pandemiei, prin intermediul unii program de training global lansat de Microsoft, potrivit unui comunicat de presă al companiei de tehnologie, transmis miercuri AGERPRES.

Anul acesta, odată cu demararea următoarei etape a programului, alături de LinkedIn, vizează să ajute 250.000 de companii să recruteze candidaţii care deţin competenţele potrivite.

La nivel global, prin programul global de training, demarat la jumătatea anului trecut, Microsoft îşi propunea să sprijine 25 de milioane de persoane, în dezvoltarea competenţelor digitale. De la muncitori în uzine până la vânzători şi şoferi de camioane care au fost disponibilizaţi, milioane de oameni au apelat în timpul pandemiei la cursurile online puse la dispoziţie de GitHub, LinkedIn şi Microsoft, cu scopul de a se pregăti pentru locurile de muncă cu cea mai mare cerere pe piaţă, precum serviciile pentru clienţi, managementul de proiecte şi analiza datelor.

În acest sens, în acest an, LinkedIn intenţionează să le ofere solicitanţilor de locuri de muncă oportunitatea de a-şi demonstra cunoştinţele şi abilităţile, iar angajatorilor noi instrumente pentru a se conecta cu aceştia pe baza competenţelor lor profesionale, printre care: varianta-pilot a LinkedIn Skills Path, noi funcţii pentru personalizarea profilului de LinkedIn şi acces extins la Skills Graph de la LinkedIn.

Pe de altă parte, resursele Microsoft vor veni în completarea activităţilor derulate de LinkedIn pentru a promova oportunităţile vaste de dezvoltare a competenţelor digitale, incluzând Career Coach – o aplicaţie Microsoft Teams pentru Educaţie, dezvoltată cu ajutorul LinkedIn, care le oferă studenţilor posibilitatea de a primi consultanţă personalizată pentru orientarea în carieră.

Mai mult, în cadrul iniţiativei comune, Microsoft a lucrat îndeaproape cu organizaţiile nonprofit partenere, pentru a oferi asistenţă completă prin programe de coaching, mentorat şi networking unui număr de aproape şase milioane de cursanţi.

„Microsoft va aplica aceste lecţii la o scară mai mare şi anunţă un nou serviciu online, Career Connector, care va ajuta, în urmatorii trei ani, 50.000 de indivizi care îşi caută un loc de muncă să-şi asigure un job în domenii care vizează tehnologia. Această iniţiativă se va axa pe cursanţii care şi-au dezvoltat competenţe prin intermediul partenerilor Microsoft din sectorul nonprofit şi din sectorul de învăţământ, în special femei şi minorităţi slab reprezentate în domeniul tehnologic”, se arată în comunicat.

Actual, Microsoft (Nasdaq „MSFT” @microsoft) susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud.

În prezent, LinkedIn este o reţea de socializare orientată spre mediul de afaceri şi fondată în anul 2003.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata