Miercuri şi joi EY România organizează un webinar privind practica inspecţiilor fiscale

37

În format online, EY România, organizează miercuri şi joi, un webinar privind practica inspecţiilor fiscale, în care specialiştii vor dezbate cele mai importante puncte din domeniu şi vor încerca să contureze trenduri şi perspective, în condiţiile în care finalul anului 2020 a adus şi numeroase modificări legislative, iar în curând vor expira multe dintre facilităţile de plată acordate.

În cadrul evenimentului, dintre subiectele analizate se evidenţiază: problematica deductibilităţii serviciilor în contextul inspecţiilor fiscale, noutăţile din dinamica inspecţiilor fiscale, preţurile de transfer şi tranzacţiile cu afiliaţi, tichetele cadou, bonusuri comerciale, tranzacţiile cu active sau cele transfrontaliere, toate pe baza unor exemple practice şi a unei dezbateri 360 de grade. Toate aceste aspecte vor fi corelate cu jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, susţin organizatorii.

În conformitatea datelor EY România, ANAF a realizat, până la jumătatea anului trecut, peste 18.000 de verificări la contribuabili persoane juridice şi fizice şi a stabilit peste 400 de milioane de euro ca sumă suplimentară de plată, în condiţiile în care, în 2019, numărul total al inspecţiilor realizate a fost de 27.000. Cu alte cuvinte, în semestrul I al anului 2020, în plină pandemie, Fiscul a controlat cu 33% mai mult faţă de perioada similară a anului 2019.

De asemene,a arieratele recuperate de ANAF în prima jumătate a anului 2020 au fost cu 7,7 miliarde lei mai mult comparativ cu semestrul I al anului 2019, ceea ce înseamnă că statul a intensificat şi colectarea, dar şi activitatea de inspecţie fiscală, susţin reprezentanţii EY România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner