Ministerul Justiţiei a anunţat că procurorul Daniela Buruiană va ocupa funcţia de reprezentant al României la Eurojust

De Jurnalul Național Externe Justiţie 367 citiri
1 min citire

Inrolare trafic.ro
Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că a selectat un procuror pentru a ocupa funcţia de reprezentant al României la Eurojust – Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală, potrivit unui comunicat de presă al ministerului transmis AGERPRES.

În comunicatul său, „Doamna Daniela Buruiană are o experienţă bogată în investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată transfrontalieră, cu o vechime de peste 22 de ani în profesie. Începând cu anul 2013, a desfăşurat activităţi complexe în domeniul cooperării şi coordonării judiciare internaţionale, în calitate de membru naţional al României la Eurojust. De asemenea, a condus, începând cu anul 2015, cea mai importantă echipă din cadrul Eurojust – cea privind criminalitatea informatică – având în portofoliu dosare importante la nivel UE precum probele electronice, criptarea datelor, portalul pentru transmiterea instrumentelor de cooperare judiciara şi altele”, a informat Ministerul Justiţiei.

În contextul justiţional european, Eurojust este un centru unic cu sediul la Haga, care se implică în combaterea terorismului şi a formelor grave de criminalitate organizată. Agenţia coordonează anchete şi urmăriri penale la nivel european.