Mircea Geoană: Suntem în faţa celui mai provocator mediu de securitate dintr-o generaţie

124

Mircea Geoană a declarat că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord a răspuns cu „cea mai mare abilitate de adaptare”, în contextul în care, în prezent, se confruntă cu „cel mai provocator mediu de securitate dintr-o generaţie”, spune luni, adjunctul secretarului general al NATO.

„Suntem în faţa celui mai provocator mediu de securitate dintr-o generaţie şi NATO a răspuns cu cea mai mare abilitate de adaptare a apărării noastre colective dintr-o generaţie, pentru că atunci când lumea se schimbă şi NATO se schimbă”, a afirmat Geoană, într-o conferinţă de presă, alături de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, şi preşedintele Comitetului militar NATO, Air Chief Marshal Sir Stuart Peach.

Din punct de vedere al NATO, declaraţiile au fost făcute, în contextul în care, în România are loc exerciţiul NATO Steadfast Defender 21. Adjunctul secretarului general al NATO a subliniat că acest exerciţiu este „plănuit de mult timp, nu e direcţionat împotriva nimănui şi este strict defensiv”. Totodată, a arătat el, „nu este doar un exemplu al forţei NATO, ci şi al transparenţei”.

În opinia sa, Mircea Geoană a subliniat că NATO este capabilă şi pregătită să îşi apere toţi aliaţii, la nevoie.

La rândul său, Ministrul Apărării a vorbit despre implicarea României în ceea ce priveşte apărarea comună în regiune. „La fiecare summit al Alianţei, după criza din Ucraina, România a venit cu o propunere a întăririi Flancului estic”, a arătat Nicolae Ciucă.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata