Mituri frecvente despre tratamentul cu implant dentar. Care este, de fapt, adevarul?

42

Multe persoane traiesc cu o dantura incompleta, din cauza miturilor care s-au creat in jurul tratamentului cu implant dentar. Desi este cea mai moderna si eficienta solutie de reintregire a danturii, nu toti oamenii apeleaza la ea, chiar daca ar avea mare nevoie.

Golurile din dantura nu numai ca sunt inestetice, dar pot provoca si foarte multe neplaceri. Pacientii nu se mai pot bucura de orice aliment, asa cum o faceau altadata, fizionomia li se schimba si incepe procesul de resorbtie osoasa, fapt care poate determina si pierderea dintilor invecinati.

implant dentar

Asa cum poti observa, consecintele danturii incomplete pot fi serioase, motiv pentru care nu ar mai trebui sa amani vizita la dentist, in cazul in care ti-ai pierdut unul sau mai multi dinti. Este important sa beneficiezi de tratamentul cu implant dentar inainte ca problemele dentare sa se agraveze. Iar ca sa scapi de teama si de dubii, in randurile urmatoare, iti vom prezenta miturile si adevarul despre acest tratament:

Este dureros

Multi oameni amana interventia, din cauza fricii de durere. De aceea, trebuie sa stii ca, desi este o procedura complexa, nu presupune durere. Daca te vei prezenta la o clinica stomatologica cu renume, asa cum este dentalpremier.ro, medicii vor folosi substante anestezice de calitate, fapt care te va feri de durere pe tot parcursul interventiei.

In plus, nu ai de ce sa-ti faci griji nici dupa ce efectul anesteziei va disparea. Specialistul care a realizat procedura iti va prescrie o reteta care va contine antiinflamatoare si antibiotice. In acest mod, vei avea garantia ca nu te vei confrunta cu dureri intense dupa interventie si ca riscul de infectie va fi eliminat.

Arata fals

Nimeni nu isi doreste ca diferenta dintre dintii naturali si dintii artificiali sa fie vizibila, iar din cauza acestui mit, multi oameni sunt reticenti in privinta tratamentului cu implant dentar. Din fericire, adevarul este altul!

In urma tratamentului cu implant dentar, aspectul final va fi complet natural, deoarece materialele folosite pentru coroana dentara, singurul element vizibil, vor fi de culoarea dintilor naturali. Prin urmare, nimeni nu va sti daca ai sau nu implanturi dentare, iar tu te vei bucura de o dantura impecabila si perfect functionala!

Nu poate fi efectuat la o varsta inaintata

Limita superioara de varsta pentru acest tratament nu exista. Asadar, daca ai auzit de la alte persoane ca singura solutie pentru tine este proteza si nu implanturile dentare, trebuie sa stii ca acest lucru nu este adevarat.

Orice persoana cu o stare generala de sanatate buna poate apela la cel mai modern tratament din prezent si, chiar daca pacientul sufera de o anumita pierdere sau atrofie osoasa, medicii pot realiza o aditie de os sau alte proceduri eficiente care vor face posibil tratamentul cu implant dentar.

Implanturile trebuie schimbate o data la cativa ani

Investitia in implanturi dentare este de lunga durata. Ele nu trebuie schimbate o data la cativa ani, iar daca vei respecta indicatiile medicului specialist, nu va trebui sa le schimbi niciodata.

Implanturile sunt extrem de rezistente, iar atunci cand sunt ingrijite corespunzator, pot rezista toata viata. Asadar, nu vei investi intr-un tratament perisabil, ci te vei bucura mult timp de o dantura perfecta si de un zambet fermecator!

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata