Motive pentru a citi zilnic

Cititul nu este plcitisitor, inutil si pasiv, el oferind beneficii pe termen lung si punandu-va la dispozitie posibilitatea de a va dezvolta mult mai usor din punct de vedere intelectual.

Cititul este o modalitate prin care va puteti antrena miontea, lectura zilnica oferindu-va o multime de beneficii. In primul rand, cititul este distractiv, el punandu-va la dispozitie o multime de genuri literale din care sa alegeti. Cititul mai are si avantajul faptului ca este gratis, cititorii gasind materiale de citit daca le cauta online sau daca isi fac abonament la biblioteca.

Un alt avantaj al cititului este ca acesta este o adevarata activitate de relaxare pentru creier. Lectura are un efect semnificativ asupra creierului nostru, ea fiind ideala pentru a incetini progresul Alzheimerului si al Dementei.

Cititul va ajuta si sa descoperiti cuvinte noi, cu cat cititi mai mult, cu atat va imbunatatiti si vocabularul. Folosirea cuvintelor corecte poate preveni conflicte si neintelegeri. Cititul mai are si un rol important in modelarea personalitatii.

Cititul poate chiar schimba unele trasaturi de personalitate. Folosindu-l cum trebuie, cititul va poate imbunatati expresivitatea. In acelasi timp, cititul va poate ajuta sa cunoasteti mult mai mutle lucruri despre lume. Un alt avantaj al cititului este ca datorita lui va puteti dezvolta abilitatile.

Veti reusi sa dezlegati mai usor puzzle-uri si sa gasiti informatii care va vor fi de folos. Cititul presupune un singur lucru, de aceea veti avea de castigat pentru ca veti reusi sa va concentrati mai bine, el ajutandu-va si sa va relaxati.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata