Motive pentru care nu ar trebui sa ne justificam sau sa ne cerem scuze

Este adevarat ca multe dintre deciziile noastre pot ridica uneori semne de intrebare si indoieli din partea oamenilor din jurul nostru. Vom intalni intotdeauna persoane care au ceva de spus si care vor judeca actiunile noastre. Specialistii care au efectuat numeroase studii sunt de parere ca nu ar trebui si nu trebuie sa oferim explicatii sau sa ne justificam in fata celorlalti.

Iata cateva motive pe care nu ar trebui sa te justifici sau pentru care nu ar trebui sa iti ceri scuze:

Nu trebuie sa iti explici prioritatile

Fiecare dintre noi este unic, fiecare are anumite visuri, obiective si dorinte diferite comparativ cu celilalti. Prin urmare este inevitabil sa nu intalnim oameni care au gusturi sau atitudini diferite de ale noastre. Orice persoana are propriile idei si stie foarte bine ce trebuie sa faca pentru a avea o viata buna si pentru a trai corect. Asadar tu esti cel care decide si care are puterea de a alege.

Pentru ca spui “ NU”

Intram in aceasta lume cu dreptul la libertate, dreptul la libertatea de a lua decizii pe care le consideram potrivite si sanatoase pentru noi insine si pentru oamenii pe care ii iubim. Sa te pui pe tine pe primul loc nu este tocmai un gest egoist, ci unul sanatos.

Pentru ca iti place sa spui lucrurilor pe nume

O comunicare directa, sincera si fara ocolisuri aduce cele mai bune rezultate, insa este putin mai dificila pentru cei care nu sunt obisnuiti cu o astfel de comunicare si pot interpreta orice le spui.

Dar faptul ca tie iti place sa fii mai directa, altfel spus, sa spui lucururilor pe nume nu este un motiv pentru care ar trebuie sa te justifici in fata cuiva, sau sa iti ceri scuze.

Pentru ca ai anumite standarde

Cu siguranta iti doresti sa ramai in relatii frumoase de prietenie cu orice persoana cu care interactionezi de-a lungul timpului, insa atunci cand te straduiesti sa pastrezi o relatie de prietenie astfel incat iti consuma o mare parte din timp, dar si din energie, este cazul sa renunti.  In aceasta situatie nu exista niciun motiv care sa te invinovateasca sau sa te determine sa iti ceri scuze pentru ca elimini persoane toxice din viata ta.

Pentru ca te pui pe primul loc

Daca tu nu te iubesti si nu te pui pe primul loc, atunci cine o va face ? Cu siguranta nimeni nu va avea grija de tine, asa cum ai tu. Faptul ca te pui pe primul loc intr-o anumita situatie nu este un lucru de condamnat, pentru ca nu exista nicio alta persoana care sa ramana intotdeauna loiala si de aceea trebuie sa prioritizezi intotdeauna nevoile tale in fata altora.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata