Museveni din Uganda aprobă legea anti-LGBTQ – președintele parlamentului

De Jurnalul Național Actuale Externe 163 citiri
2 min citire
Noua lege, una dintre cele mai stricte legi anti-LGBTQ din lume, vine sfidând condamnările comunității internaționale.

Președintele ugandei Yoweri Museveni a aprobat o lege anti-homosexualitate, a declarat luni președintele parlamentului țării.

Aprobarea legii, una dintre cele mai stricte legi anti-LGBTQ din lume, vine în sfidarea unui șir de condamnări din partea guvernelor occidentale, a companiilor și a activiștilor pentru drepturile omului.

„Acum îi încurajez pe cei care dețin obligații conform legii să execute mandatul care le-a fost conferit prin Legea anti-homosexualitate”, a declarat președintele parlamentului, Anita Among, într-o postare pe Twitter. „Oamenii din Uganda au vorbit și este de datoria dumneavoastră să aplicați acum legea într-un mod corect, ferm și ferm.”

Relațiile între persoane de același sex erau deja ilegale în Uganda, așa cum sunt în peste 30 de țări africane, dar noua lege merge mult mai departe în a viza persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transgender și queer.

Museveni i-a sfătuit anterior pe legiuitori săptămâna trecută „să se uite la problema reabilitării” și să facă modificări în proiectul de lege.

Într-o scrisoare adresată parlamentului din aprilie, el a spus că trebuie să fie clar și să facă distincția între cineva care profesează un stil de viață homosexual și cineva care comite de fapt acte homosexuale.

„Propunerea de lege ar trebui să fie clară, astfel încât ceea ce se consideră a fi incriminat nu este starea cuiva care are o tendință deviantă, ci mai degrabă acțiunile celui care acționează în baza acelei deviații”, a scris Museveni în scrisoare.

„Proiectul de lege ar trebui să fie revizuit și să includă o prevedere care să precizeze în mod clar… o persoană despre care se crede sau se presupune sau se suspectează că este homosexual și care nu a comis un act sexual cu o altă persoană de același sex nu comite o infracțiune.”

Nu este clar dacă aceste modificări au fost făcute în versiunea proiectului de lege pe care a semnat-o.

Sursa – www.aljazeera.com