Noua versiune de iOS prezentată de Apple

36

Apple a prezentat o versiune nouă de iOS, care va include foarte multe noutăți, chiar și pe partea de intimitate. Multe dintre ele însă, sunt inspirate de la principalul concurent, conform news.ro.

La ani distanță după Android, iOS va suporta widget-uri care se pot plasa pe ecranul principal al device-ului. Până în acest moment, widget-urile de iOS își găseau locul pe un ecran separat. În acest moment, widget-urile și aplicațiile vor fi situate pe aceleași ecrane.

Conform sursei citate, o noutate inedită e App Library. În cadrul iOS 14, utilizatorul va putea afișa pe ecranul principal doar cele mai des utilizate aplicații. Asta deoarece va exista acest App Library care va include toate aplicații ce vor fi instalate într-o instanță diferită de ecranul principal. În mare parte, această funcție se aseamănă cu App Drawer din Android.

În noul App Library, aplicațiile vor fi automat planificate pe categorii. În partea superioară a ecranului, va exista un câmp de căutare pentru localizarea imediată a unei aplicații.

iOS 14 va aduce și un mod picture-in-picture asemănător cu cel de pe iPad. Filmele și comunicările video rulate în aplicații cum ar fi Netflix sau FaceTime vor putea să ruleze în continuare într-un chenar mic, situat deasupra altor elemente, după ieșirea din aplicație.

În versiunea cea nouă, utilizatorii vor putea, după multe așteptări, să își aleagă aplicațiile implicite pentru email și navigare pe internet – un aspect peste care Apple a trecut fără să dea prea multe detalii.

Siri nu mai este parte a întreg ecranului atunci când este activată, ci doar un mic loc din partea de jos. Asistentul virtual al oamenilor creat de către Apple poate să trimită și mesaje audio de acum.

Apple a anunțat și o aplicație nouă, care va fi preinstalată în sistemul de operare. Numele său este Translate, suportă 11 limbi (dar nu și limba română) și poate realiza traduceri offline.

Mai există și alte aplicații Apple, cum ar fi Safari, Maps și Messages care vor veni însoțite de câteva noutăți, cum ar fi suportul pentru mersul cu bicicleta din Maps, sau avertizările pentru parolele furate/uitate din Safari.

Mai departe de noile funcții, ce își doresc cel mai mult utilizatorii de la iOS 14 este să nu fie la fel de plin de bug-uri ca iOS 13.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata