Nu pleca la drum fără să cunoști geografia Italiei

Italia este o țară minunată pe care merită să o vizitezi împreună cu familia și prietenii. Mergi împreună cu aceștia să descoperi locurile frumoase ale Italiei.

Înainte de a pleca la drum, află că Italia este situată în Europa Sudică (Mediteraneană), având ca vecini: Austria, Franța, Slovenia și Elveția. Te interesează suprafață acestei țări? Îți voi spune! Are o suprafață de 301.338km pătrați și o populație de peste 60 de milioane de locuitori. Are ieșire la Marea Mediterană.

Din punct de vedere al numărului de locuitori este a șasea țară din Europa, iar că suprafață, a zecea.

Italia este un stat dezvoltat, însă cu discrepanțe economice mari între partea nordică, care este mai dezvoltată, și cea sudică.

Vei întâlni aici un relief predominant muntos cu două mari lanțuri muntoase: Munții Alpi, în partea de nord și Munții Apenini, care traversează teritoriul Italiei de la nord-vest la sud-est. În nord, între Alpi și Apenini, se desfășoară Câmpia Padului( numită de Napoleon Bonaparte “cea mai fertilă câmpie din lume)

Un aspect important este faptul că în Italia vei întâlni vulcani activi: Etna, Vezuviu și alții.

Rețeaua Hidraulică este săracă, cu ape curgătoare scurte și cu debite variabile. Cele mai mari sunt: Pad, care se varsă printr-o delta în Marea Adriatică, și Tibru, care traversează Roma.

Italia este o țară frumoasă care se remarcă printr-o varietate de lacuri: glaciare (Como, Garda, Maggiore), vulcanice (Bolsena, Trasimeno) și lagune (Veneția).

Clima este mediteraneană, iar în Munții Alpi este caracteristic etajul climatic alpin. Vei întâlni aici o vegetație dominată de ierburi și arbuști.

Ești interesat să afli despre agricultură, industrie și turism? Îți voi da câteva indicii și te voi lasă să descoperi singur bogățiile Italiei.

Agricultura este puternic mecanizată, fiind foarte diversificată și competitivă. Italia este unul dintre liderii exporturilor de produse agricole precum: citrice, ulei de măsline, vin, cereală, legume și altele.

Industria se bazează pe întreprinderi mici și mijlocii, cele mai dezvoltate ramuri industriale fiind industria siderurgică și metalurgică, constructoare de mașini și alimentară. Sectorul de servicii fiind într-o creștere însemnată în ultima vreme, fiind bazat pe turist, transport și comerț.

Turismul acestei țări, se bazează pe obiectivele turistice naturale, legate de țărmurile Mării Mediterane, de zonele montane, de lacurile glaciare din partea nordică și de numeroasele obiective antropice.

Sper că aceste informații te vor ajuta sa descoperi aceasta frumoasa țară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata