Nvidia aproape de a fi prima firmă de cipuri de un trilion de dolari în utilizarea AI

De Jurnalul Național Companii Externe 134 citiri
4 min citire
Compania americană domină piața de cipuri folosite pentru a alimenta ChatGPT și multe servicii similare, un motiv cheie din spatele creșterii stocurilor sale.

Acțiunile Nvidia Corp au crescut cu aproximativ 26 la sută, apropiindu-se de o valoare de piață de 1 trilion de dolari, după ce prognoza stelară a veniturilor designerului de cipuri a arătat că Wall Street încă nu a evaluat potențialul de schimbare a jocului al inteligenței artificiale.

Creșterea de joi a adăugat o creștere de peste două ori a acțiunilor în acest an și a fost programată să crească valoarea Nvidia cu aproximativ 196 de miliarde de dolari la aproape 951 de miliarde de dolari, punând-o pe cale pentru cel mai mare câștig de valoare într-o singură zi pentru o firmă din SUA.

Această capitalizare de piață face ca Nvidia să fie de două ori mai mare decât cea de-a doua cea mai mare firmă de cipuri, TSMC din Taiwan. În Statele Unite ale Americii, se află doar în urma companiilor cu valoare de un trilion de dolari Apple Inc, Alphabet Inc, Microsoft Corp și Amazon.com Inc.

Câștigurile ridicate au declanșat, de asemenea, o creștere a sectorului cipurilor și a firmelor concentrate pe inteligența artificială, ridicând piețele de valori din Japonia în Europa. În SUA, companiile Big Tech, altele decât Amazon, au crescut cu 0,7%, până la 3,5%, în timp ce Advanced Micro Devices Inc a crescut cu 10%.

Analiștii s-au grăbit să-și ridice prețurile ținte pentru acțiunile Nvidia, 27 ridicându-și părerea asupra ideii că toate drumurile din AI conduc la companie, deoarece domină piața cipurilor folosite pentru a alimenta ChatGPT și multe servicii similare.

Prețul mediu țintă sa dublat în acest an. La cea mai mare vedere, un preț țintă de 644,80 USD de la Elazar Advisors, Nvidia ar avea o valoare de 1,59 trilioane USD, în jurul valorii de Alphabet.

„În cei peste 15 ani în care am făcut această treabă, nu am văzut niciodată un ghid ca cel pe care Nvidia l-a suportat cu perspectiva pentru al doilea trimestru care a fost din toate punctele de vedere cosmologice și care a anihilat așteptările”, a spus Stacy Rasgon de la Bernstein Research. .

Nvidia, a cincea cea mai valoroasă companie din SUA, a estimat miercuri venituri trimestriale cu peste 50% peste estimarea medie de pe Wall Street și a declarat că va avea o ofertă mai mare de cipuri AI în a doua jumătate pentru a face față unei creșteri a cererii.

CEO-ul Jensen Huang a spus că 1 trilion de dolari din echipamentele actuale din centrele de date ar trebui înlocuite cu cipuri AI, deoarece IA generativă este aplicată în fiecare produs și serviciu.

Rezultatele sunt de bun augur pentru companiile Big Tech, care și-au mutat atenția către AI sperând că tehnologia va contribui la atragerea cererii într-un moment în care motoarele lor de profit de publicitate digitală și cloud computing sunt sub presiunea unei economii slabe.

Unii analiști au spus că rezultatele Nvidia arată că boom-ul generativ AI ar putea fi următorul mare motor de creștere.

„Într-adevăr, vedem doar vârful aisbergului. Acesta ar putea fi într-adevăr un alt punct de inflexiune în istoria tehnologică, cum ar fi motorul cu ardere internă sau internetul”, a declarat Derren Nathan, șeful analizei capitalului propriu la Hargreaves Lansdown.

Sursa – www.aljazeera.com