O afacere cu care o familie a dat lovitura, aceasta produce anual peste jumătate de milion de euro, fără niciun angajat

De Jurnalul Național Actuale 64 citiri
5 min citire

Inrolare trafic.ro
Când vine vorba de afaceri, indiferent care ar fi acestea, ai nevoie de fler, intuiție, bune cunoștințe de management și, nu în cele din urmă, multă muncă și noroc. Este și cazul unei afaceri cu care o familie a dat lovitura, și care produce anual peste jumătate de milion de euro, fără niciun angajat.

Belgia, o țară UE cu puține investiții în agricultură

După cum bine știem, Belgia este unul din statele UE cu o importanță majoră pentru tot eco-sistemul Uniuniii Europene. De altfel, aici se află capitala UE, Bruxelles și Parlamentul European. Cu toate astea, ai crede că afacerile de aici, și mai ales cele din agricultura belgiană (care nu are o pondere mare), ar beneficia de investiții majore. Dar, din datele recente, reiese că investițiile în sectorul agricol au stagnat în ultimul deceniu.

Încă din anul 2018, formarea brută de capital fix în sectorul agricol a fost de 1,1 miliarde euro, sub nivelurile de investiții atinse cu un deceniu mai devreme. Cu toate acestea, există o cerere puternică de finanțare agricolă, una din trei exploatații agricole solicitând un împrumut sau o linie de credit după 2017.

În contextul financiar, cea mai mare parte a cererii se referă la finanțarea pe termen lung și la liniile de credit sau la facilitățile de descoperit de cont, care sunt cele mai utilizate produse de finanțare agricolă în Belgia. Piața de finanțare agricolă a înregistrat o creștere constantă în ultimul deceniu. Volumul creditelor restante acordate sectorului a crescut în mod constant între anii 2010 și 2018, cu o încetinire în anul 2018, când s-a stabilizat la 8,9 miliarde euro.

Afacerea cu care o familie a dat lovitura

Deși sumele par a fi mari, aparent de fapt, agricultura belgiană suferă, iar cei care își deschid în această zonă afaceri au nevoie de multă muncă, bani și noroc. Deși Belgia nu este campioană la agricultură, se pare că o astfel de afacere a reușit să aducă unei familii de belgieni venituri de peste un jumătate de milion de euro, dar ceea ce este și mai interesant, este că au reușit această cifră fără a a avea nici măcar un singur angajat.

Afacerea cu care o familie a dat lovitura este o fermă impresionantă de vaci și păsări, situată la mai puțin de 50 de kilometri de capitala UE, Bruxelles, și este funcțională din anul 2014.

Pe lângă creșterea vacilor și a păsărilor pentru carne, afacerea cu care o familie a dat lovitura are în componența ei și cultivarea de furaje pe nu mai puțin de 200 de hectare.

Produce anual peste jumătate de milion de euro, fără niciun angajat

Pe lângă asta, tot aici, la „Ferme du Ponceau” există și un magazin unde se vând produse bio proaspete. Familia de fermieri belgieni se laudă cu cele 280 de vaci care provin dintr-o rasă locală, „Albastrude Belgia”, crescute pentru carnea extrem de căutată pe piețele de profil, și pentru lapte.

Din informaţiile celor doi, anual aici se sacrifică 120 de animale, carne ce ajunge direct în supermarketuri, fără intermediari. Veniturile din acest segment ajung la cel puțin 300.000 de euro pe an.

Afacerea cu care o familie a dat lovitura. Produce anual peste jumătate de milion de euro, fără niciun angajat

De cealaltă pate, au reușit să ridice de la zero și o linie de producție a laptelui, majoritatea provenind de la alte rase de vaci, Pie Noir, Jerse, sau Pie Rouge, fiind 65 de animale în total, și care produc fiecare câte 30 de litri de lapte pe zi. În linia automatizată de aici se produce brânză, iaurt, unt, sau înghețată, și cei doi fermieri, Thibault și Amelie Desmedts lucrează singuri, fără nici un angajat.

Banii câștigați ajung la 2 400.000 de euro pe an. Cei doi spun că vor încerca să obțină o linie de fonduri europene pentru modernizarea unora din utilaje, mai ales cele de muls, având în vedere vechimea lor.

Sursa – playtech.ro