O afacere inedită în plină iarnă geroasă se poate face în solarii

De Jurnalul Național Actuale Agricultură 194 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

În timp ce majoritatea se gândesc la iarnă ca la un anotimp de repaus pentru agricultură, Ionel și Felicia Pricopi, doi fermieri din localitatea Matca, demonstrează că se pot face afaceri prospere chiar și în cele mai geroase luni ale anului.

Afacerea prosperă din timpul iernii

În localitatea Matca, unii fermieri precum Ionel și Felicia Pricopi demonstrează că agricultura poate înflori chiar și în condițiile cele mai dure ale iernii. În ciuda temperaturi extrem de scăzute,  acești fermieri au reușit să dezvolte culturi impresionante de legume în solarele lor.

Salată verde, ceapă și spanac sunt doar câteva dintre legumele pe care Ionel și Felicia le-au cultivat cu succes, în ciuda provocărilor climatice. Investind eforturi considerabile și resurse pe parcursul întregii ierni, acum culeg beneficiile muncii lor continue.

Efortul lor a fost răsplătit cu o producție excepțională, dar și cu bucuria clienților lor, atrași de calitatea legumelor, dar și de prețurile atractive. Astfel, cinci salate se vând la prețul de 10 lei, un tarif accesibil în raport cu prospețimea produselor.

Solarul familiei Pricopi, gazda a 6.000 de fire de salată verde, reprezintă un exemplu de succes și inovație în agricultura românească. Această reușită vine într-un moment în care multe regiuni se confruntă cu dificultăți din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Tot rezultatul muncii lor , se reflectă nu doar în abilitatea fermierilor de a se adapta la condiții climatice extreme, dar și  la potențialul tehnologiilor moderne de agricultură, cum ar fi solarele, de a asigura o producție continuă de alimente proaspete, chiar și în lunile reci.

Cum reușește familia Pricopi să susțină recolta pe timp de iarnă

Ionel Pricopi, un legumicultor pasionat din Matca, a dezvăluit secretele din spatele recoltei sale impresionante de iarnă.
Secretul?

O pregătire riguroasă și investiții considerabile.

Procesul de pregătire pentru această recoltă începe încă din luna octombrie și continuă neîntrerupt pe tot parcursul iernii. Ionel Pricopi subliniază importanța menținerii unor condiții optime în solar, ceea ce implică o încălzire constantă.

Concret, Acest lucru generează cheltuieli semnificative: un sac de rumeguș, folosit pentru încălzire, costă 30 de lei, iar pentru a menține temperatura adecvată zi și noapte sunt necesari patru saci pe zi.

În acest sens, efortul și costurile sunt crescute, dar rezultatele sunt pe măsură. Astfel, legumele cultivate de familia Pricopi sunt un exemplu de perseverență și dedicare, dar și un model de agricultură sustenabilă.

Cum pot cumpăra oamenii produse proaspete de la familia Pricopi?

Ionel și Felicia Pricopi oferă o varietate de legume proaspete clienților lor pe tot parcursul sezonului rece. Dispunând de un sistem simplu, dar eficient, de comandă și livrare, aceștia au devenit un punct de referință pentru locuitorii din zonă.

Clienții pot comanda legumele dorite prin telefon sau mesaj, beneficiind de un serviciu rapid și prietenos. De exemplu, o vecină care a comandat salată în valoare de 10 lei a fost impresionată de rapiditatea cu care comanda sa a fost pregătită pentru livrare. Această abordare directă și personalizată este apreciată în mod deosebit de comunitate.

Aşadar, localnicii din Matca și împrejurimi, care au testat prospețimea legumelor oferite de solarul familiei Pricopi, au devenit clienți fideli, recomandându-le și cunoscuților.

Sursa – playtech.ro