O Federatie Patronala Funerara cu un statut incert!

Pe rol la Judecatoria Mangalia exista un dosar ce a atras atentia Presei.

Ce incredere poti avea intr-o asa-zisa Federatie Patronala Funerara a carei infiintare legala tergiverseaza din cauza neregulilor?

Tribunalul din Constanta si-a declinat raspunderea catre Judecatoria Mangalia, deoarece au sesizat ca este vorba de o infiintare PATRONALA nicidecum o FEDERATIE.

Reprezentantul acestei organizatii Patronale, Gaitan Adrian a raspuns recent ziaristilor care l-au intrebat despre aceasta situatie ca este treaba lui ce face in Mangalia si ca nu trebuie sa dea socoteala nimanui.

Astfel, prin infiintarea acestei organizatii PATRONALE fara respectarea normelor legale si implicit fara posibilitatea verificarii disponibilitatii denumirii acesteia in registrele dedicate (tinute de Ministerul Justitiei) s-a ajuns in situatia infiintarii a doua federatii cu aceeasi denumire, producandu-se confuzii majore in societatea civila cu atat mai mult cu cat fiecare reprezinta interesele altor grupuri de interes.

Mai mult, in Regulamentul privind organizarea Registrului asociațiilor și fundațiilor, Registrului federațiilor și Registrului național al persoanelor juridice fără scop patrimonial din 26.04.2000, Înscrierea unei asociații folosind în denumirea sa cuvintele „național” sau „român” ori derivatele acestora se realizează numai cu acordul prealabil al Secretariatului General al Guvernului (S.G.G).”, in atare conditii instanta de judecata avea posibilitatea sa respinga cererea sau sa obtina acordul pana la solutionarea cererii.

Astfel, in conformitate cu dispozitiile art. 35 din OG 26/2000

(1) Două sau mai multe asociații sau fundații se pot constitui în federație.

(2) Federațiile dobândesc personalitate juridică proprie și funcționează în condițiile prevăzute de prezenta ordonanță pentru asociațiile fără scop patrimonial, condiții care li se aplică în mod corespunzător, cu excepțiile stabilite în prezentul capitol.

(3) Cererea de înscriere se soluționează de tribunalul în circumscripția căruia federația urmează să își aibă sediul.

 

Domnule Gaitan Adrian, oamenii au dreptul sa stie cum se infiinteaza o firma, o companie, o asociatie, o federatie, un patronat, fiindca reprezentantul ei nu o deschide exclusiv in scop personal, ci pentru domeniul respectiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata