O recenzie sinceră cu privire la telefonul Samsung Galaxy A10. Merită sau nu investiția?

Pasionații de tehnică și gadget-uri cu siguranță au observat anul acesta faptul că Samsung a fost cum nu se poate mai agresiv în lansarea dispozitivelor sale. Dacă e să ne referim doar și la gama A, nu putem trece cu vederea cele 10 dispozitive menite să țină piept concurenței pe piața telefoanelor convenabile și să recâștige publicul pierdut în China și India.

Până nu de mult, pentru majoritatea utilizatorilor de Samsung, gama A era o gamă o gamă de produse cu performanțe bune spre foarte bune și cu prețuri pe măsură. Însă anul acesta, compania Sud Coreeană a adoptat o nouă strategie și a inclus în cea de-a cincea generație membri ca Samsung Galaxy A10, un telefon ce face o oarecare notă discordantă comparat cu frații lui.

Din toate dispozitivele gamei A de anul acesta, Samung Galaxy A10 vine cu cele mai slabe performanțe și de departe cele mai puține funcții, dar și cu cel mai mic preț.

 

Un telefon cu care îți faci treaba

Dacă rețelele sociale sunt pentru tine doar un canal de comunicare, iar telefonul nu l-ai privit niciodată ca pe un dispozitiv destinat jocurilor video, atunci Samsung Galaxy A10 s-ar putea să fie un telefon care să te mulțumească. Este greu de spus dacă poți ajunge o vedetă TikTok cu cei 5MP ai camerei frontale cu care este dotat Samsung Galaxy A10 luând în considerație armele competiției și nici în calitate de gamer nu poți să-ți satisfaci poftele cu procesorul Exynos 7884 ajutat doar de 2GB de RAM. Dar pentru un telefon de zi cu zi, aceste funcții și bateria de 3400 mAh sunt mai mult decât suficiente.

 

Din punct de vedere al performanțelor, este evident că nu poți compara Galaxy A10 cu telefoane mai scumpe. Dar în momentul achiziției, un rival real este Huawei Y6 Prime. La același preț cel din urmă mai oferă un 1GB în plus de RAM, dar și o cameră triplă, ceva mai performantă decât cea a subiectului acestui articol.

 

Puncte forte ale telefonului Samsung Galaxy A10

Unul din principalele puncte forte ale telefonului Samsung Galaxy A10 este sistemul de operare foarte rafinat. El rulează cu Android Pie și One UI versiunea 1.1 mai mult decât satisfăcătoare. În plus, spre diferență de Huawei cu al lui Android 9.0 Pie ce are la bază EMUI, este un telefon cu mult mai puține aplicații inutile preinstalate ceea ce face ca experiența de utilizare să fie mult îmbunătățită.

Design-ul ergonomic al acestui telefon este și el o trăsătură notabilă când vorbim de puncte forte. Samsung Galaxy A10 se încadrează perfect în palmă și nu devine inconfortabil nici după mai multe ore de utilizare fără pauză. În plus, din toată gama de culori în care este disponibil, carcasa roșie iese în evidență prin nuanța sa aparte. Dacă ești genul de persoană care se abține de la culorile excentrice când vine vorba de telefoane scumpe, cel puțin din acest punct de vedere poți să-ți faci plăcerea cu Samsung Galaxy A10 fără să te temi că la un moment dat îți va părea rău de bani cumpărând un telefon colorat.

 

Puncte slabe ale telefonului Samsung Galaxy A10

Există un mod special pentru jocuri instalat deja în telefon, ceea ce la prima vedere poate părea un plus. Însă acest mod nu influențează în niciun fel experiența de joc și faptul că te bombardează cu reclame îți distrage atenția.

Pentru cei obișnuiți să ruleze simultan mai multe aplicații, Samsung Galaxy A10 nu este cel mai potrivit telefon. 3 ore de Instagram, YouTube, Whatsapp și jocuri consumă mai mult de jumătate din energia bateriei, iar cei cu astfel de obiceiuri sunt nevoiți să care după ei și un încărcător.

 

Verdict final: Merită sau nu investiția?

Telefonul Samsung Galaxy A10 este un mix de bune și rele. În primul rând, design-ul atrăgător pe care îl poți îmbunătăți și mai mult cu o husă personalizată de la itelmobile.ro alegând ceea ce ți se potrivește din colecția de Huse Samsung Galaxy A10 este un mare plus! Pe de altă parte, avem camera care nu impresionează din niciun punct de vedere și performanțele nu tocmai satisfăcătoare. Dar toate acestea, evaluate pornind și de la premisa prețului cu adevărat acceptabil, fac din Samsung Galaxy A10 un dispozitiv la care merită să te gândești când dispui de un buget limitat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata