Oraşele pe care Vladimir Putin le-ar bombarda imediat dacă ar izbucni un nou război mondial

De Jurnalul Național Actuale 163 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În viziunea sa, „Totul este posibil în lumea modernă”  spune liderul de la Kremlin care reaprinde amenințarea escaladării și extinderii conflictului militar din Ucraina, la scurt timp după ce a fost reales. Marile puteri ale lumii analizează cu atenție mișcările Rusiei. Care ar putea fi orașele pe care Vladimir Putin le-ar bombarda imediat dacă ar izbucni un nou război mondial.

„Acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial”

Vladimir Putin a reacționat tranșant la declarațiile președintelui Franței. Emmanuel Macron a spus că nu exclude un scenariu în care țara sa ar trimite trupe terestre în Ucraina, afirmație ce a stârnit un val de reacții în Europa.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre declarațiile omologului său de la Paris şi despre riscurile şi posibilitatea unui conflict între Rusia şi NATO, Putin a răspuns ironic: „totul este posibil în lumea modernă”, vorbind despre un nou război mondial.

„Este clar pentru toată lumea că acest lucru va fi la un pas de un al treilea război mondial. Cred că mai nimeni nu este interesat să fie aşa”, a declarat Putin după ce a obţinut la alegeri cea mai mare victorie din istoria Rusiei post-sovietice.

Care ar putea fi orașele pe care Vladimir Putin le-ar bombarda imediat dacă ar izbucni un nou război mondial

În condițiile în care tensiunile dintre Rusia și Occident sunt în continuă creștere, marile state urmăresc cu atenție fiecare mișcare a Moscovei. Oficialii americani au transmis că nu ar exista niciun semn că Rusia ar pregăti folosirea armelor nucleare, în ciuda declarațiilor amenințătoare ale lui Vladimir Putin.

În anul 2019, cu trei ani înainte de primele atacuri ale Rusiei în Ucraina, Programul de Știință și Securitate Globală al Universității Princeton a publicat o simulare numită „Planul A” ce arată cum un conflict limitat în Europa ar putea degenera într-un război nuclear global.

Din această simulare, primele orașe pe care Vladimir Putin le-ar bombarda imediat dacă ar izbucni un nou război mondial ar fi Washington, D.C., New York, Chicago, Los Angeles, San Francisco, Dallas-Fort Worth, Miami, Philadelphia, Houston, Las Vegas, Salt Lake City și Denver.

În plus, alte ținte ar fi refugiul prezidențial de la Camp David, în Maryland, și Raven Rock Mountain Complex din Pennsylvania care adăpostește buncăre subterane folosite de Pentagon.

Planurile Moscovei

Din informaţiile celor de la Wall Street Journal, Rusia are planuri de destabilizare a Europei, ținta sa fiind reaprinderea unui conflict în apropiere de România.

În ultimele luni, noi ciocniri violente au avut loc la granița dintre Serbia și Kosovo. Țara vecină a decis să suplimenteze cheltuielile militare anul acesta și găzduiește un așa-zis centru umanitar, controlat de Rusia, în apropierea principalei baze NATO din Kosovo. Occidentul susține că acest centru spionează, de fapt, pentru Rusia, teorie negată atât de Belgrad cât și de Moscova.

La începutul lunii februarie, un raport realizat de spioni americani avertiza asupra unui risc ridicat de violență inter-etnică în anul 2024 în Balcanii Occidentali.

Mai mult, la finalul anului trecut, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunea că Rusia plănuiește să destabilizeze Balcanii, afirmații reluate în ianuarie de David Cameron, secretarul de externe britanic.

 

Sursa – playtech.ro