Oraşul din România situat la cea mai mare altitudine

De Jurnalul Național Actuale Turism 304 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
 

Atracții turistice superbe, escapade în împrejurimi, păduri pline de vegetație, un cadru natural de vis… De toate acestea și multe altele pe deasupra te poți bucura în orașul situat la cea mai mare altitudine dintre toate câte se află în România.

Care este orașul din România situat la cea mai mare altitudine

Sigur ai auzit de el și, dacă ești pasionat de călătorii, probabil ai trecut de câteva ori pe aici. Frenezia euforică a turiștilor care au lăudat stațiunea nu ar fi putut să te lase indiferent față de ideea de a-ți organiza o mini-vacanță în zonă. Nu știai că acesta este orașul din țară situat la cea mai mare altitudine.

Oraşul Predeal, fiindcă acesta este orașul-stațiune aflat la cea mai mare înălțime dintre toate celelalte din țară, se află în sudul județului Brașov. Reprezintă un punct turistic important, fiind înconjurat de trei munți semeți: Postăvarul, Bucegi și Piatra Mare. Mulți își organizează concediile în zonă.

 

La început a fost o comună, astăzi e o stațiune-simbol

În afirmaţiile sale, „Predealul a fost, la început, o comună. Interiorul ei era până la Comarnic. Uşor, uşor Sinaia s-a retras şi a devenit oraş. După aceia şi celelalte două localităţi, Buşteniul şi Azuga. În 1835, a devenit oraș. În 1992, a fost declarat staţiune de interes naţional”, a declarat un reprezentant al zonei turistice Predeal, pe nume Marius Cătălin Câmpeanu.

Magnifica stațiune de astăzi se scufundă într-un amestec de nori ce formează un cadru natural de vis. E imposibil să nu-ți rămână adânc întipărită în minte. Ascunde obiective turistice pe care nu ai voie să le ratezi, dacă ajungi în zonă. E bogată în absolut orice caută călătorii.

Ce poți să faci în orașul-stațiune Predeal din Brașov

În Predeal, nu ai cum să te plictisești. Dacă vrei să ajungi aici doar pentru munți, vei avea cadre naturale de vis pe care să le admiri. Nu ai cum să spui că nu ai ce să privești nou. Pe de altă parte, dacă te atrag activitățile de recreere, stațiunea prezintă spații special amenajate în acest sens.

Una dintre cele mai comune activități de recreere practicate în Predeal, mai ales în sezonul de iarnă, este schiatul. În orașul-stațiune din sudul județului Brașov se află cel puțin zece pârtii de schi, fiecare cu un anumit nivel de dificultate, potrivite astfel și pentru începători, și pentru avansați.

 

Și Regele Carol obișnuia să se deplaseze aici

În precizările sale, „Referitor la schi, se pare că încă din anii 1880 am început să avem pe aici această activitate. A fost dezvoltată de vânătorii de munte care aveau aici o şcoală militară. La Predeal, ei au fost cei care au fost promotorii mişcării de schi. Plus regele Carol, când au şi amenajat zona Clăbucet”, a explicat Marius Cătălin Câmpeanu.

Dacă vrei ca următoarea ta vacanță să fie reușită, îți recomandăm să vizitezi Predeal, situat la cea mai mare altitudine dintre toate orașele din țară. Stațiunea este un simbol pe harta turismului românesc.

Sursa – playtech.ro