Panourile fotovoltaice Voltech.ro pot contribui la scaderea facturii la curent !

Ai auzit cu siguranță de energie solară, sau energie de la soare cum i se mai zice, iar la o simplă plimbare prin orașe și nu numai, observi din ce în ce mai multe panouri solare. De asemenea, chiar și unele dintre cunoștințele tale au apelat la acestea, chiar acasă. Parcă te-ar tenta și pe tine să o încerci, dar nu știi prea bine care sunt avantajele și dezavantajele folosirii la domiciliu a acestei forme de energie. De aceea, am încercat să îți venim în ajutor și să îți prezentăm, pe scurt, punctele tari, dar și cele slabe, ale panourilor fotovoltaice.

Este gratuita

Da, ai citit bine. Spre deosebire de alte surse de energie, cea fotovoltaică este gratuită. Totuși, va trebui să cheltuiești puțin la început, pentru că va fi nevoie să achiziționezi panourile fotovoltaice de care ai nevoie pentru a capta energia de la soare. Ca o mică paranteză, dacă tot suntem la acest punct, recomandarea noastră este să alegi cele mai bune echipamente, iar panourile fotovoltaice Voltech.ro sunt perfecte.

Dar, să revenim. Specialiștii de la o companie din Statele Unite ale Americii, One Block Off the Grid, au ajuns la concluzia că atunci când este folosită energia obținută cu ajutorul panourilor fotovoltaice, economiile pe care reușești să le faci sunt substanțiale, care amortizează destul de rapid investiția inițială.

Eco-friendly

Lumea a început să înțeleagă tot mai mult că resursele naturale ale planetei nu sunt inepuizabile, așa că încearcă din răsputeri să găsească cele mai bune soluții pentru protejarea acestora și folosirea de altenative care să nu dăuneze mediului înconjurător. Cu ajutorul panourilor fotovoltaice avem această posibilitatea, de a folosi o sursă de energie eco-friendly, care nu poluează aproape deloc, și nici nu produce gaze cu efect de seră. Despre gazele cu efect de seră se cunoaște deja faptul că acestea sunt un adevărat pericol pentru supraviețuirea specie umane, a plantelor și a animalelor.

Nu esti afectat de preturile la energia electrica

Ai observat și tu că prețurile la energia electric se modifică frecvent, și nu în sensul în care dorești tu, adică să plătești mai puțin. De aceea, dacă ai încerca, în calitate de consumator casnic, de exemplu, să încerci să faci o estimare la cât ai putea consuma și apoi plăti de-a lungul unui an de zile, este imposibil. Din fericire, nu mai trebuie să îți faci astfel de griji atunci când vine vorba despre energia solară, deoarece nu mai depinzi în niciun fel de prețurile la energia electrică. În plus, costurile lunare vor fi sensibil mai mici decât atunci când erai branșat la rețeaua publică.

Sursa de energie fiabila

Printre puținele certitudini pe care le avem în viață este și faptul că Soarele răsare și apune zilnic. De aceea, chiar nu ai de ce să îți faci griji cum că ai putea rămâne fără energie, inclusiv în zilele în care este înnorat. De altfel, specialiștii în domeniu sunt de părere că energia solară reprezintă o sursa foarte fiabilă.

Energia solara poate fi stocata

Printre cei care contestă energia de la soare obținută cu ajutorul panourilor fotovoltaice, nu puțini sunt cei care sunt de părere că aceasta nu poate fi stocată, pentru a putea fi folosită în zilele când razele soarelui sunt mai scumpe la vedere. Nu este cazul să îți mai faci astfel de griji, deoarece și în acest domeniu s-a avansat destul de mult, așa că acum ai posibilitatea ca utilizatorii de panouri fotovoltaice să stocheze energie solara pentru aceste perioade, sau chiar pentru zilele reci de iarnă.

Dezavantajele panourilor fotovoltaice

Până acum, toate bune și frumoase cum s-ar spune, dar cu toate acestea există și unele dezavantaje, pe care este bine să le cunoști înainte de a trece la achiziționarea unor panouri fotovoltaice. Este vorba în special de folosirea acestora la scară industrială, și mai puțin pentru utilizatorii casnici.

Ineficienta in productie

Ai auzit vreodată de termenul eficiență solară? Acesta se referă la cantitatea de radiații pe care aceste panouri o pot converti în energie electrică. Aceasta se situează în jurul valorii de 20%, ceea ce înseamnă că este destul de ineficientă în producție. Dar, nu-ți face griji, de la an la an această eficiență solară se îmbunătățește permanent, așa că este posibil ca în viitorul apropiat să nu mai avem de a face cu acest neajuns.

Baterii voluminoase si scumpe

La ora actuală, încă nu s-a ajuns la folosirea întregului potențial referitor la posibilitățile de stocare a energiei provenite de la Astrul Zilei. Da, există numeroase baterii solare, dar acestea sunt destul de voluminoase și chiar scumpe. De asemenea, acest tip de baterii se potrivesc mai bine pentru utilizatorii casnici, iar nu pentru a fi folosite în parcurile solare industriale.

Costuri mari

Chiar dacă este energie de la soare, gratuită, cum spuneam mai sus, achiziționarea și instalarea panourilor voltaice sunt destul de ridicate. Și, ținând cont de starea economiei, dar și posibilităților financiare ale celor mai mulți dintre români, este o investiție destul de serioasă, pe care nu oricine și-o poate permite. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că avantajele sunt net superioare, iar investiția inițială este amortizată destul de rapid. De asemenea, există și unele companii care oferă promoții sau kit-uri la prețuri ceva mai prietenoase, cu rate care pot fi suportate de mulți dintre potențialii consumatori casnici. Ca să nu mai amintim și de consultanța de specialitate de care te poți bucura dacă apelezi la aceștia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata