Parteneriatul dintre Muzeul ASTRA şi Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării

148

Muzeul ASTRA împreună cu Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării au dezvoltat un parteneriat care are ca scop identificarea şi inventarierea variantelor de dezvoltare sustenabilă a localităţilor din Delta Dunării.

În opinia sa, „Ne implicăm în dezvoltarea culturii şi a turismului românesc, de la munte până la mare, din Munţii Apuseni până-n Delta Dunării! Pentru că ne pasă de acest tărâm unic în lume, prin acest angajament vom identifica resursele culturale locale, dar şi de patrimoniu din satele rămase în Delta Dunării. Prin redescoperirea valorilor locale, acest demers va contribui şi la conştientizarea locuitorilor din Deltă de importanţa prezervării şi valorificării peisajului cultural, respectiv habitat, tradiţii şi gastronomie locală, precum şi de punerea acestora în valoare, printr-un turism cultural de calitate.”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul Muzeului ASTRA din Sibiu

La rândul său, „Am iniţiat acest parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal Astra Sibiu pentru a promova şi păstra unicitatea comunităţilor din Delta Dunării din punct de vedere architectural, al tradiţiilor şi al gastronomiei locale. Patrimoniul natural şi cultural din Delta Dunării trebuie dezvoltat într-o formă sustenabilă, iar reprezentanţii Complexului Muzeal Astra au o experienţă şi o expertiză consistentă în cercetarea, elaborarea şi dezvoltarea proiectelor culturale în satele româneşti.” a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării.

În urma acestui parteneriat şi datorită acestor demersuri constructivecare, în viitor vor deveni motoare de dezvoltare locală şi astfel, în toate aceste zone va creşte în vizibilitate în rândul turiştilor de pretutindeni.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata