Pe cine propune Marica pentru funcţia de selecţioner? „Are experiență cât toți la un loc”

De Jurnalul Național Locuri de muncă Sport Utile 101 citiri
3 min citire
În luna noiembrie, federaţia română de forbal rămâne fără selecţioner, conform unui anunț făcut de Mirel Rădoi după meciul cu Armenia, scor 1-0, iar FRF trebuie să găsească rapid un înlocuitor pentru posibilele meciuri de baraj pentru CM 2022, din luna martie.

Ciprian Marica îl propune selecționer pe Ioan Andone

Printre numele vehiculate s-au numărat Adrian Mutu, Cosmin Olăroiu, Gheorghe Hagi sau Laszlo Boloni, însă Ciprian Marica a venit cu o variantă surpriză. Invitat la Digi Sport Special, fostul internațional a spus că nu înțelege de ce nu este luat în calcul și Ioan Andone (61 de ani).

În sezonul 2016/2017, Ioan Andone a antrenat ultima oară la Dinamo, iar de atunci s-a aflat în conducerea unor cluburi precum FC Voluntari sau CS Hunedoara, la ultima activând și în prezent. Totuși, Marica îl vede pe fostul fundaș al naționalei drept un om potrivit pentru a prelua prima reprezentativă în această situație.

În opinia sa, Marica spune, „Domnilor, aș vrea să vedem și noi criteriile prin care selectați antrenorii la echipele naționale. Chiar aș fi curios, cred că și voi. O să spună că sunt răutăcios, dar nu știu, poate un Andone.

N-ar putea fi luat în calcul selecționer? Are experiența necesară, adică hai să vedem niște lucruri. Nu mai e de actualitate sau care e problema? N-am văzut să fie propus, cu toate că are o experiență cât toți la un loc”, a spus Ciprian Marica, la Digi Sport Special.

 

De-a lungul carierei de antrenor, Ioan Andone a cucerit trei titluri în Liga 1 (două cu CFR Cluj și unul cu Dinamo), patru Cupe ale României (trei cu Dinamo și una cu CFR Cluj) și o Supercupă (Dinamo).

Marica exclude varianta Gică Hagi pentru națională

Ulterior, pe lângă Ioan Andone, Ciprian Marica a vorbit și despre alte variante de selecționeri și a exclus posibilitatea ca Gică Hagi să preia naționala în acest moment.

„Ar fi de luat în calcul Gâlcă, Mutu, Boloni. La Hagi v-am zis, nu vă gândiți la el. Gică de-abia s-a apucat de treabă la Farul, unde să meargă? Andone poate fi și el trecut acolo? Nu știu, zic. La cât a antrenat el, poate toți la un loc nu au meciurile lui ca antrenor.

Dar chiar sper ca Mirel să rămână selecționer, știu că e orgolios, că e olteană, că are niște principii clare, dar poate se merge pe o strategie. Aș vrea să cred că el va continua”, a mai spus Marica.