Pentru ce se dau amenzi de până la 10.000 de lei pentru turiștii români din Bulgaria?

De Jurnalul Național Actuale Turism 330 citiri
4 min citire

Inrolare trafic.ro
În această perioadă din an, tuturor ne place să mergem în vacanță, mai ales în locuri mai puțin aglomerate, sau chiar nefrecventate de alții, precum sunt plajele neamenajate. Dar, din informaţiile autorităților din Bulgaria, această escapadă costă, asta însemnând amenzi de până la 10.000 de lei pentru turiștii români din Bulgaria.

Plajele din Bulgaria se umplu de gunoaie din cauza turiștilor

În Bulgaria în ultima perioadă a adus un număr important de turişti pe plajele vecinilor de la sud de Dunăre, iar turismul a înflorit în această țară. Până de curând, toate resorturile bulgărești erau pline de turiști din diferite țări de pe mapamond, iar atracția erau prețurile mici și serviciile foarte bune.

Însă, odată cu afluxul de turiști a crescut ca proporție și umplerea plajelor cu gunoaiele lăsate de turiștii mai puțin obișnuiți cu civilizația și curățenia. Anul 2023 a mai adus o nouă problemă turismului bulgăresc, mult mai critică.

Stațiunile bulgare de la Marea Neagră pun scăderea numărului de vizitatori pe seama temerilor legate de poluare provocate de dezastrul ecologic cauzat de distrugerea barajului Kakhovka din Ucraina.

Se menţionează că resturile dezastrului, inclusiv mine neexplodate și poluare, au fost transportate pe râul Dnipro până pe coasta ucraineană a Mării Negre, însă experții din Bulgaria spun că nu au văzut nicio dovadă de poluare pe plajele lor de pe țărmul sud-vestic al Mării Negre.

În precizările lor, ”Garantăm că rezultatele probelor pe care le luăm până acum pe coasta nordică a Mării Negre nu arată niciun exces. Din luna iunie a anului trecut, nu s-au înregistrat astfel de creșteri.”, dau asigurări autoritățile bulgare.

Plajele neamenajate din Bulgaria, atracția turiștilor aventuroși

Însă, unii turiști, dornici de puțină adrenalină, acum caută alte zone, mai puțin populate, precum plajele neamenajate, inclusiv pe litoralul bulgăresc. Printre acești aventuroși se numără și destui turiști români, care își montează și corturile aici.

Amenzi pentru turiștii români găsiți în zone protejate

Dar, se pare că autoritățile bulgare s-au cam prins de această practică, astfel că au decis să oprească fenomenul, iar pentru asta au recurs și la amenzi, iar în cazul românilor, acestea ajung până la 10.000 de lei, mai ales dacă sunt în arii protejate.

De ce amenzi de până la 10.000 de lei pentru turiștii români din Bulgaria?

Concret, în zona Krapets, arie proitejată, de pe litoralul bulgăresc, există plaje neamenajate, unde mulți români au decis să-și petreacă vacanță, și nu oricum, ci cu cortul. Numai că, ceea ce nu știau ei, este că întreaga zonă este arie protejată, deci practica de a campa aici este ilegală.

 

În aceste zone, autoritățile bulgare, au dat amenzi de până la 10.000 de lei pentru turiștii români prinși cu cortul aici. În același timp, turiștii pot fi amendați și pentru gunoaiele lăsate, mai ales în zonele, precum Krapets, considerate a fi arii protejate.

Sursa – playtech.ro