Pentru Delta Dunării şi în Parcurile Naţionale, guvernul susţine permiterea exclusivă a proceselor naturale

146

În procesele naturale din rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi în celelalte 13 Parcuri Naţionale, guvernul sustine contuitatea ariilor naturale, afirmă prim-ministrul Florin Cîţu, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Pământului.

„Celebrăm astăzi Ziua Pământului, iar tema aleasă în acest an este restaurarea planetei noastre, greu încercate ca urmare a activităţilor şi nevoilor, adesea excesive, ale oamenilor. Prin scoaterea unor ecosisteme valoroase din circuitul de exploatare şi redarea lor către natură, omenirea are şansa de a asigura continuitatea vieţii pentru specii minunate de floră şi de faună, care, altfel, sunt în pericol. În România putem să începem restaurarea naturii, cel puţin prin permiterea exclusivă a proceselor naturale în rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi în celelalte 13 Parcuri Naţionale”, afirmă Florin Cîţu, joi, într-un mesaj pe Facebook.

În plan general, premierul adaugă că toate aceste arii naturale înseamnă doar 3% din suprafaţa ţării noastre, însă „stricta lor protecţie ar însemna totul pentru protejarea speciilor şi peisajelor, o încântare pentru vizitatori şi un potenţial încă insuficient explorat pentru ecoturism”.

„Este o direcţie pe care Guvernul României o susţine şi care este în deplin acord cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi cu strategia europeană pentru biodiversitate. Însă combaterea poluării, respectarea şi protejarea mediului sunt responsabilităţi ale fiecăruia dintre noi pentru ca astăzi şi în viitor să putem trăi în armonie cu natura, să îi păstrăm curate apele şi solul”, mai afirmă Cîţu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner