Pentru dezvoltarea noii platforme de core-banking, Ocean Credit investeşte 4 milioane de lei

Foto: facebook.com
0 71

În prezent, Ocean Credit, primul startup fintech care a adus tehnologia de transfer de bani card2card pe piaţa de creditare din România, investeşte 4 milioane de lei în dezvoltarea unei noi platforme de core-banking, OC 3.0, interfaţa 100% transparentă pentru utilizator, conform unui comunicat al companiei.

Această platformă a fost construită pentru a susţine noul produs inovator pe care compania îl va lansa în luna aprilie – Delfin, prima linie de credit de tip revolving din România, accesibilă de pe orice cont bancar.

Iar platforma de core-banking OC 3.0., creată cu scopul simplificării unor paşi în accesarea liniei de credit Delfin, presupune o nouă opţiune pentru utilizatorii care nu au cont de Facebook, verificarea identităţii prin video call în platforma Zoom. În prezent, logarea în platforma Ocean Credit se realizează cu profilul de Facebook ca măsură de siguranţă suplimentară.

„Am gândit tot procesul de împrumut şi tehnologia din spate, ca pe primul loc să se afle consumatorul – vrem să economisim timpul clientului. Acesta să-şi înţeleagă situaţia financiară cât mai clar şi de ce i se acordă sau nu un anumit credit. Dorim să îi oferim acces la toate datele despre scorul său de credit transpuse într-o formă grafică prietenoasă şi uşor de înţeles, astfel încât să ia cele mai bune decizii – băncile spun nu, dar rar motivează. Noi spunem că ai un scor slab şi îţi spunem ce stă în spatele lui. Este un dashboard analitic de educare gratuit. Accesul la instrumente gratuite, cum ar fi raportul de credit, statistici ale cardului de credit, le permite clienţilor noştri să-şi monitorizeze şi să-şi gestioneze singuri diferite aspecte ale bunăstării lor financiare, motiv pentru care aleg să rămână alături de noi pe termen lung”, a declarat Radu Ciorbă, CEO & fondator Ocean Credit.

Platforma OC 3.0 va permite ca produsul Delfin să fie gestionat de pe toate cardurile de salariu existente, inclusiv Revolut şi Monese emise cu BIN-uri româneşti. Operaţiunile de creditare şi debitare pentru aceste carduri vor avea loc în timp real, datorită tehnologiilor MastercardSend şi VisaDirect. Astfel, orice card de tip debit se va transforma în card de credit, iar utilizatorii vor câştiga în urma comisioanelor mai reduse decât în cazul cardurilor de tip Credit. În prezent, comisioanele de retragere de numerar de pe cardurile de credit pot ajunge până chiar la 2-3%, la care se adaugă şi comisioanele de administrare a cardului de credit, de până la 50 de lei pe an, în funcţie de bancă.

Ocean Credit va lansa versiunea BETA a produsului în luna aprilie şi va fi testată pe 1.000 de clienţi fideli ai companiei.

În anul 2017, compania a implementat, în premieră pentru piaţa din România, tehnologiile de transfer card2card pentru credite, IBAN to card şi card2card, dezvoltate de Mastercard şi Visa. Tehnologiile au fost introduse împreună cu Libra Bank şi Romcard, pentru a putea transfera creditul pe cardul de salariu al utilizatorului în doar câteva secunde, întrucât transferurile tradiţionale IBAN to IBAN nu pot fi automatizate.

În plus, Ocean Credit este prima companie care a introdus logarea cu profilul de Facebook, ca măsură antifraudă în acordarea creditelor, pe lângă celelalte măsuri clasice: validarea cardului de salariu, identificarea printr-un selfie cu actul de identitate şi validarea numărului de telefon şi a CNP-ului cu Biroul de Credit şi ANAF.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata