Peste 300 de familii vor beneficia de un drum modern după trecerea DC 9 în gestiunea judeţeană

23

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, spune că  drumul comunal DC 9 a fost retrecut în categoria drumurilor de interes judeţean şi urmează  să fie reabilitat, astfel, peste 300 de familii din comuna Poienile de sub Munte, urmând să beneficieze de acest drum modernizat.

„Revenirea acestui sector de drum în domeniul public al judeţului face posibilă intervenţia S.C. Drumuri – Poduri Maramureş, în cel mai scurt timp. Este vorba despre un drum care a făcut parte din domeniul public al judeţului şi care, printr-o decizie neinspirată a fost trecut, acum foarte mulţi ani de zile, în domeniul public al comunei Poienile de sub Munte. (…) Traseul drumului judeţean DJ 187, aflat în reabilitare, se continuă pe o distanţă de 3,7 km cu drumul de interes local DC 9, care se află în domeniul public al comunei Poienile de sub Munte”, a spus Gabriel Zetea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat că  aproape 300 de familii vor avea acces, în cel mai scurt timp la acest drum care va fii modernizat în totalitate.

„Prin acest prim demers, oferim condiţii de viaţă mai bune celor peste 300 de familii care locuiesc în zonă şi care au, în acest moment, un drum de acces dezastruos. Este efortul pe care Consiliul Judeţean Maramureş şi-l asumă pentru una dintre cele mai importante, dar şi izolate comunităţi locale ale Maramureşului. În afară de reabilitarea DJ 187, Consiliul Judeţean Maramureş nu a avut, în ultimele decenii, suficiente proiecte care să includă întreaga Valea Ruscovei în programe judeţene de dezvoltare, motiv pentru care astfel de eforturi sunt minime în raport cu necesităţile zonei”, a declarat Gabriel Zetea.

În prezent, comuna Poienile de sub Munte numără peste 11.000 de locuitori care trăiesc în mai multe cătune montane, majoritatea fiind de etnie ucraineană.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata