Pigma România Impex a primit un credit de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, cu garanţie EximBank

129

Miercuri, 12 mai an curent, UniCredit Bank şi EximBank au structurat un pachet financiar care va asigura necesarul de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei Pigna România Impex, lider de piaţă în Europa Centrală şi de Est în domeniul producţiei de caiete şcolare şi pentru birou, a anunţat banca.

„Ne menţinem angajamentul de a sprijini clienţii, atât persoane fizice, cât şi juridice, oferindu-le finanţările de care au nevoie, inclusiv prin programe cu garanţii guvernamentale şi/sau europene, şi de a contribui astfel la relansarea economiei româneşti. Sistemul bancar este parte a soluţiei de relansare în această perioadă incertă pe care o traversăm şi este capabil şi disponibil să finanţeze în continuare proiecte, atâta timp cât debitorul demonstrează o situaţie financiară echilibrată şi proiecte viabile”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

În acest fel, compania a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la UniCredit Bank, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

„Colaborarea pe care EximBank o are cu celelalte bănci comerciale pentru implementarea programului guvernamental de sprijin pentru companiile româneşti demonstrează decizia strategică a jucătorilor de pe piaţa bancară de a flexibiliza accesul companiilor locale la finanţările de care au nevoie rapid pentru depăşirea dificultăţilor acestei perioade. Punând împreună produsele noastre de garantare cu oferta lor specifică, băncile pot structura soluţii financiare accesibile pentru menţinerea activă a lanţurilor de producţie sau pentru derularea planurilor investiţionale ale companiilor. Este un efort comun care, sunt convins, va accelera tendinţa de creştere a economiei româneşti”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

În opinia sa,  Sorin Cristea, CEO Pigna România Impex, a menţionat că declanşarea crizei sanitare şi impunerea restricţiilor aferente au determinat o remodelare a sistemului de învăţământ prin desfăşurarea cursurilor majoritar în sistem online, care a avut impact şi asupra companiei, în condiţiile în care produsele şcolare deţin o pondere mare în portofoliul companiei.

„Am reuşit să compensăm această scădere a vânzărilor din toamnă, odată cu reluarea cursurilor, şi avem încredere că, beneficiind şi de acest pachet financiar acordat de UniCredit Bank şi EximBank, vom reuşi să ne finanţăm activitatea curentă şi totodată să ne concentrăm atenţia pe derularea proiectelor ce vizează diversificarea portofoliului de produse, astfel încât să ne consolidăm poziţia de lider pe piaţa pe care activăm”, a spus Sorin Cristea.

Din punct de vedere bancar, societatea, care are acţionariat italian, are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de papetărie, activând pe trei direcţii principale: producţia de caiete, comerţ cu produse şcolare (rucsacuri, huse sau penare cu licenţă Disney etc.) şi comerţ cu produse de birou (dosare, capsatoare, perforatoare etc.). Cea mai mare pondere în activitatea companiei o deţine producţia de caiete care se realizează în fabrica pe care o deţine la Buftea, judeţul Ilfov.

În prezent, Pigna România Impex produce o gamă completă de caiete la un nivel ridicat de calitate care acoperă toate formatele, modelele şi liniaturile. Compania deţine licenţe cunoscute pentru produsele sale precum Hello Kitty, Fast and Furios, SpongeBob, Ben 10, Mancester United şi FC Barcelona (Nike), Avengers, Spider Man sau Star Wars. Produsele Pigna România Impex sunt distribuite majoritar pe piaţa internă, prin intermediul marilor lanţuri de retail. Compania are circa 70 de angajaţi şi a încheiat anul 2019 cu afaceri de 10,3 milioane de euro.

Aşadar, EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, pe care EximBank îl implementează în urma mandatului special primit din partea statului român, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 mil. lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare şi garantare cu componentă de ajutor de stat. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

UniCredit Bank este parte a grupului UniCredit, bancă comercială paneuropeană. De altfel, grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata