Plante care te ajută să treci cu bine peste aciditatea gastrică

Ți se întâmplă ocazional să ai arsuri gastrice. Este un lucru cunoscut atunci când mănânci multe grăsimi, alimente prăjite, băuturi carbogazoase sau alcoolice sau chiar și dulciuri. Această stare de disconfort poate fi ameliorată cu bine cu ajutorul plantelor medicinale.

Salcâm: Prima plantă considerată pansament pentru stomac este salcâmul. Prepară o infuzie de salcâm cu 2 lingurițe de salcâm peste care pui o cană de apă clocotită. Această infuzie îți ameliorează aciditatea gastrică și combate senzația de arsură. Bea 2-3 căni de infuzie de salcâm înainte de masă iar dacă dorești poți adăuga și o linguriță de miere de salcâm care este recunoscută pentru tratarea ulcerelor.

Obligeana: În popor această plantă se mai numește și „trestie mirositoare”. Obligeana a fost folosită de foarte mult timp pentru efectele sale fortifiante asupra întregului organism. Această plantă este folosită și ca remediu în numeroase probleme digestive. Pregătește o infuzie cu o cană de apă clocotită peste care adaugi o linguriță de pulbere de obligeană. Strecoară și bea această infuzie de 2 ori pe zi pentru a scăpa de arsurile gastrice.

Gălbenelele: Florile de gălbenele sunt utile pentru a proteja mucoasa stomacală și duodenală. Bea o cană de infuzie de gălbenele pentru a calma și a regla aciditatea gastrică. Pune câteva flori peste care adaugă apă clocotită, apoi strecoară. De reținut să nu beți această infuzie mai mult de 3 luni.

Varza: Sucul obținut din varză este ideal pentru a calma problemele gastrice neutralizând aciditatea gastrică și pentru a trata ulcerul. Spală și taie frunzele de varză și adaugă-le în storcător pentru a obține suc proaspăt. Doza zilnică recomandată este de 300 ml suc de varză.

Pentru a evita apariția disconfortului creat de aciditate și arsuri gastrice este suficient să vă feriți organismul de câteva alimente:

„Recomand evitarea alimentelor care cresc aciditatea gastrică, precum: sucurile cu acid și citrice,  apa carbogazoasă, apa de la robinet (datorită  conținutului crescut în Clor), sucul de roșii, condimentele, mâncărurile picante, laptele integral, mezelurile. Contraindicate sunt și fumatul sau alcoolul în doze mari, cafeaua, ciocolata, cacaua”, a declarat Dr. Costea Cristian, medic specialist gastroenterolog.

 

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

Sursa: SuperLifestyle.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata